Головна Новини Світ США Ракети ATACMS для України: Байден зробив обнадійливу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракети ATACMS для України: Байден зробив обнадійливу заяву

Джо Байден підтвердив, що США дійсно розглядають питання передачі Україні ракет ATACMS.

30 травня 2023, 09:20 comments1291
Поділіться публікацією:

США продовжують розглядати питання про передачу Україні далекобійних ракет ATACMS. Вашингтон надасть Києву все необхідне. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву президента США Джо Байдена.

Ракети ATACMS для України: Байден зробив обнадійливу заяву

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Це питання все ще у грі", — сказав глава Білого дому, відповідаючи на запитання журналістів про ракети ATACMS для України.

Джо Байден заявив, що посилення російських атак на Київ не стало несподіванкою.

"Саме тому ми маємо продовжувати надавати Україні все необхідне", — наголосив президент США.

Зазначимо, після знищення невідомими російських вертольотів та літаків у Брянській області країна-агресор обрушила на Україну чергові удари ракетами та дронами. Повітряні сили ЗСУ зуміли знищити 25 БпЛА та 3 крилаті ракети. Проте є "прильоти" Тернопільщиною, Харковом. Тим часом навіть із Німеччини звучать заклики дозволити Україні застосовувати західне озброєння для ударів по Росії. Експерти проаналізували те, що відбувається для видання "Коментарі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — самопроголошений президент Республіки Білорусь (РБ) Олександр Лукашенко запропонував Казахстану стати частиною Союзної держави (наразі це РФ РБ), щоб "ядерна зброя була у всіх". Відповідну заяву зроблено після того, як казахстанський лідер Касим-Жомарт Токаєва розкритикував Мінськ та Москву за створення "єдиної держави". Про що говорять заяви Лукашенка та Токаєва? До чого можуть призвести ігри РФ, яка має намір перемістити тактичну ядерну зброю (ТЯЗ) в РБ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини