Головна Новини Світ США Раніше Вашингтон на це не наважувався: на які країни тепер чекають нові санкції США
commentss НОВИНИ Всі новини

Раніше Вашингтон на це не наважувався: на які країни тепер чекають нові санкції США

США загрожують санкціями країнам, де розміщені російські банки

24 серпня 2024, 08:37
Поділіться публікацією:

США попереджають країни, які торгують з Росією, що вони ризикують зазнати вторинних санкцій, якщо дозволять російським банкам відкривати місцеві відділення для фінансування постачання товарів для військової машини Володимира Путіна. Цей крок спрямований на те, щоб закрити обхідні шляхи, які Росія використала для обходу санкцій, зокрема шляхом пошуку неясних способів оплати товарів подвійного призначення, необхідних для зброї для вторгнення в Україну. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Financial Times.

Раніше Вашингтон на це не наважувався: на які країни тепер чекають нові санкції США

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо повідомив, що Вашингтон тепер готовий переслідувати країни, які дозволяють російським банкам відкривати відділення у своїх юрисдикціях, щоб обійти західні санкції – навіть якщо сам банк не перебуває під санкціями.

"Ми переслідуватимемо філію, яку вони відкривають, а також інші організації та компанії у вашій юрисдикції, які з ними працюють", — сказав Адейемо.

Він додав, що це не лише попередження про ведення бізнесу із дочірніми компаніями або філією вже санкціонованої установи. Країни повинні зупинити створення будь-якої російської філії чи дочірньої компанії, оскільки це використовуватиметься для обходу санкцій, запроваджених нашою коаліцією.

Ці заходи є останніми у серії змін правил, покликаних перешкодити російському імпорту чутливих військових товарів, змусивши банки у всьому світі побоюватися брати участь у фінансуванні торгівлі.

Зазначається, що Білий дім у грудні 2023 року вже попередив іноземні фінансові установи про те, що вони наражаються на ризик вторинних санкцій, якщо вони проводять або сприяють транзакціям, пов'язаним з російським військово-промисловим комплексом. У червні список суб'єктів, які підпадають під санкції, було розширено, щоб охопити будь-які російські суб'єкти, які підпадають під санкції.

Вважається, що ця загроза створює значні проблеми для Росії за фінансування імпорту чутливих товарів. Офіційні торгові дані показують, що експорт із Китаю та Туреччини до Росії найважливіших військових товарів різко скоротився після цього указу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — санкції для видимості: у чому зізналися десятки британських компаній.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини