Головна Новини Світ США Раптова відставка міністра оборони Британії: ЗМІ з'ясували, хто міг "підштовхнути" Воллеса до звільнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Раптова відставка міністра оборони Британії: ЗМІ з'ясували, хто міг "підштовхнути" Воллеса до звільнення

Колишнього очільника Міноборони Британії звинувачують у дипломатичному скандалі щодо оборонних закупок з Вашингтоном

3 вересня 2023, 18:38
Поділіться публікацією:

Дипломатичний скандал, який спровокував колишній міністр оборони Британії Бен Воллес, з урядом США через військові гелікоптери. Передував його раптовій відставці. Про це пише The Sanday Times

Раптова відставка міністра оборони Британії: ЗМІ з'ясували, хто міг "підштовхнути" Воллеса до звільнення

Бен Воллес (фото з відкритих джерел)

 У матеріалі йдеться, що Воллес погрожував Америці скасувати  оборонне замовлення військових гелікоптерів для озброєння британських Сил спецпризначення.

Таке попередження минулого місяця Бен Воллес зробив своєму колезі очільнику Пентагону.  ЗМІ повідомляють, ще це сталося до того, як уряди досягли домовленості у цьому питанні.

Це викликало напругу у дипломатичних відносинах двох країн, посли США та Британії "натиснули" на прем'єр-міністра Британії та інших членів уряду, аби втрутилися у ситуацію.

"Британські та американські посли змусили Даунінг-стріт втрутитися, намагаючись розрядити напругу", — наголошує видання. 

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що 31 серпня міністра оборони Великої Британії Бен Воллес звернувся з офіційним листом до прем’єр-міністра Ріші Сунака у якому сповістив про свою відставку з посади. Сунак прийняв пропозицію Воллеса.

Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова розкритикувала діяльність Бена Воллеса, який зіграв одну з ключових ролей у поставках озброєння для України. Зокрема Захарова згадала, що Британія надала Україні боєприпаси зі збідненим ураном.

З іншого боку український міністр оборони позитивно висловився про Бена Воллеса та подякував британському колезі. "Його авторитет надихнув інші країни приєднатися до допомоги Україні", — написав у Twitter Олексій Резніков. Також 31 серпня стало відомо, що новим міністром оборони Великої Британії стане Грант Шеппс.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини