Головна Новини Світ США Реакція США на плани Кремля здійснити держпереворот у Молдові
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція США на плани Кремля здійснити держпереворот у Молдові

США відреагувало на плани Росії здійснити державний переворот у Молдові. "Це п'єса прямо з російського підручника", - сказав Джон Кірбі

14 лютого 2023, 11:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чиновники США стверджують, що не мають точних доказів про плани Кремля здійснити державний переворот у Молдові. Проте запевняють, що це схоже на поведінку Росії та її керівництва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Реакція США на плани Кремля здійснити держпереворот у Молдові

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський передав президентці Молдови плани Росії захопити владу у її країні. Через кілька днів Майя Санду оприлюднила деталі, за якими Кремль планував здійснити державний переворот у Молдові. На це відреагували в США.

"Це глибоко тривожна новина. Вони, безумовно, не виходять за межі російської поведінки, і ми абсолютно підтримуємо молдовський уряд і молдовський народ", – сказав речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі

У планах Путіна були диверсійні напади на урядові будівлі, включаючи захоплення заручників, а також співпраця з проросійською опозицією.

Кірбі додав, що, хоча немає незалежного підтвердження таких планів, США "безумовно не ставлять під сумнів здатність або бажання" Путіна здійснити таку спробу. "Дійсно, це п'єса прямо з російського підручника", — сказав речник.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, також говорив про ситуацію в Молдові під час дискусій в Берліні напередодні Мюнхенської конференції з безпеки. Він підтвердив, що Росія намагається підірвати демократичну систему в Молдові, готуючи в цій країні державний переворот.

"Росіяни намагаються перешкодити проєвропейському курсу Молдови, намагаються поглибити розбіжності, які існують у цій країні. Вони намагаються підірвати лідерство Майї Санду", – сказав заступник голови НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль планував захопити Молдову. Як слід реагувати на небезпеку з боку Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що на фоні плану Кремля захопити Молдову, прем'єр країни йде у відставку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини