Реакція Заходу на арешт американського журналіста у Росії

Державні діячі США та організації відреагували на арешт американського журналіста у Росії. Всі вони заявляють про незаконне ув'язнення американця та вимагають звільнити журналіста.

Американського журналіста Евана Гершковича, що працює у виданні The Wall Street Journal затримали у Росії та звинувачують у шпигунстві. На такі дії Російської Федерації відреагували міжнародні організації та законодавців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Член Палати представників США Джаред Московіц назвав арешт американського журналіста звичайним "викраденням".

"Ми з Путіним на дуже небезпечній території. Це не та гра, в яку має грати Путін. Я думаю, що Джо Байден показав, що він не той, з ким забавляться, коли справа доходить до подібних речей", – сказав Московіц та додав, що Гершковича "слід негайно звільнити".

Інший представник США Адам Шифф називає цю ситуацію типовою для Російської Федерації.

"Це дуже типова російська поведінка, яка полягає в тому, щоб захопити американців, використовувати їх як важіль впливу. Спосіб простого посилення тиску на Захід, сигналізуючи про те, що Москва збирається використовувати будь-які інструменти, які вона має, включно з фактично заручниками", - каже демократ від Каліфорнії Адам Шифф.

Національний пресклуб, що займається справами журналістів та фахівців зі зв’язку закликає звільнити американського журналіста.

"Еван Гершковіч - журналіст. Його слід негайно звільнити неушкодженим і дозволити йому повернутися до своєї важливої ​​роботи", – заявила президент Національного пресклубу Ейлін О'Райлі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що конкурент Трампа та потенційний президент США приїде в Україну.

Також "Коментарі" писали про російське посольство, яке різко відреагувало на заяви США про створення трибуналу для РФ.