Головна Новини Світ США Російське посольство різко відреагувало на заяви США про створення трибуналу для РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Російське посольство різко відреагувало на заяви США про створення трибуналу для РФ

Посольство Росії в США різко відреагувало на заяви американських чиновників, які позитивно висловились про ідею створення спеціального трибуналу для Росії через її воєнні злочини в Україні.

29 березня 2023, 13:15 comments3683
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американські чиновники висловились, що Сполучені Штати підтримують створення Міжнародного трибуналу проти Росії за злочини в Україні. На їх заяви різко відреагувало посольство Росії в США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Російське посольство різко відреагувало на заяви США про створення трибуналу для РФ

Посол Росії в США Анатолій Антонов. Фото з відкритих джерел

Посол з питань глобального кримінального правосуддя Державного департаменту США Бет Ван Скаак під час свого виступу у Вашингтоні, заявила, що Сполучені Штати розглянули різні моделі створення міжнародного суду для злочинів російської агресії в Україні і найкращим визнало ідею створення інтернаціонального суду на основі судової системи України.

"Зараз, у цей критичний момент історії, я можу оголосити, що ми підтримуємо створення спеціального трибуналу для переслідування злочину агресії проти України", — сказала Бет Ван Скаак.

Інші американські чиновники також позитивно ставляться до ідеї створення трибуналу для Росії. Такі заяви викликали бурхливу реакцію в російському посольстві в США, які оприлюднили різку заяву.

"Подібні коментарі є відвертою лайкою, яка не має нічого спільного з правосуддям. Обурливі та необґрунтовані звинувачення в нібито агресії, злочинах проти людяності та інших порушеннях є не що інше, як елемент русофобської кампанії проти нас", — йдеться у повідомлені.

Також російські дипломати вирішили критикувати і чинну українську владу.

"США лицемірно і цинічно утримуються від оцінки злочинних дій нацистів, які осіли в Києві і багато років тероризують мирне населення", — пишуть російські дипломати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію світу на рішення Міжнародного суду щодо видачі ордера на арешт Путіна.

Також "Коментарі" писав  про президента України, який вказав скільки систем ППО Patriot потрібно для захисту України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини