Головна Новини Світ США Республіканці можуть ініціювати імпічмент Байдена: чи вплине це на підтримку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Республіканці можуть ініціювати імпічмент Байдена: чи вплине це на підтримку України

Кевін Маккарті заявив, що підтримує надання допомоги Україні

7 листопада 2022, 20:09
Поділіться публікацією:

Якщо республіканська партія переможе на проміжних виборах у США та здобуде контроль над Сенатом, президенту Джо Байдену можуть оголосити імпічмент. Відповідну заяву зробив лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті, пише CNN.

Республіканці можуть ініціювати імпічмент Байдена: чи вплине це на підтримку України

Республіканці можуть оголосити Байдену імпічмент (фото з відкритих джерел)

"Ми ніколи не використовуватимемо імпічмент у політичних цілях. Це не означає, що у разі, якщо виникне відповідна ситуація, це не буде використано в інший час", – сказав Маккарті.

Республіканець не уточнив, якими можуть бути умови для такого кроку. Але Маккарті звернув увагу на те, що розслідувати треба обставини виведення військ Америки з Афганістану та походження пандемії коронавірусу у світі. Окрім цього, він запевнив, що підтримує надання допомоги Україні.

"Я дуже підтримую Україну. Думаю, надалі потрібен механізм підзвітності... Завжди потрібно не просто давати карт-бланш, а переконуватися, що ресурси йдуть туди, де вони потребують. І також забезпечити Конгресу і, зокрема, Сенату, можливість відкрито це обговорювати", – заявив Кевін Маккарті.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про таємні переговори США та РФ. Між США та РФ останніми місяцями йшли переговори щодо України. Зокрема, радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван у конфіденційному порядку спілкується з помічником російського диктатора Путіна – Ушаковим та секретарем Ради безпеки РФ Патрушевим. Про це пише The Wall Street Journal. Директор Communication group, політичний експерт Володимир Манько зазначає, що, незважаючи на повне припинення офіційних контактів між Росією і США, неофіційний діалог все ж таки відбувається. На його думку, представники США дали росіянам зрозуміти наслідки застосування ядерної зброї в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини