Головна Новини Світ США Республіканці подали абсурдні правки до проєкту допомоги Україні: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Республіканці подали абсурдні правки до проєкту допомоги Україні: деталі

Прихильники Трампа подали правки у новий законопроєкт про допомогу Україні. У них передбачено, що Україна не отримає допомогу, поки не закриє біолабораторії, ініціює мирні переговори, а також проведе вибори в країні.

18 квітня 2024, 13:30 comments3802
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представники Республіканської партії подали 46 правок до законопроєкту, який передбачає виділення допомоги Україні. Деякі правки пропонують перед виділенням допомоги ініціювати мирні переговори України та Росії, тоді як інші передбачають проведення виборів та закриття біолабораторій.

Республіканці подали абсурдні правки до проєкту допомоги Україні: деталі

Конгрес США. Фото з відкритих джерел

Спікер Палати представників Майк Джонсон представив новий проєкт допомоги Україні, за який Конгрес США має проголосувати 20 квітня. До цього законопроєкту було подано 46 правок, усі від представників Республіканської партії.

Одні з найбільш несподіваних правок подала прихильниця Трампа Марджорі Тейлор Ґрін, яка відверто копіює російські наративи, зокрема про біолабораторії та нібито переслідування християн в Україні:

  • - Правка 8  –  усі члени Конгресу, які проголосують за допомогу Україні мають вступати до ЗСУ;
  • - Правка 11 – заборонити фінансування до проведення в Україні виборів;
  • - Правка 12 – заборонити фінансування, поки в Україні не припинять переслідувати християн;
  • - Правка 13 – заборонити фінансування, поки Україна не закриє всі біолабораторії;

Інші республіканці також подали не менш одіозні правки. Зокрема Енді Оглз пропонує у правці під номером 2 заборонити використання американських коштів на фінансування батальйону "Азов", який він назвав "неонацистським". Також під заборону фінансування потрапила 3-тя штурмова бригада та Російський добровольчий корпус. А інший республіканець Пауль Госар у 46 правці пропонує заборонити використання будь-яких коштів для України до 90 днів, поки Байден не ініціює мирні переговори між Росією та Україною.

Наразі невідомо чи матимуть вплив правки республіканців на голосування про пакет допомоги Україні, яке заплановане на 20 квітня. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський різко відреагував на розділення допомоги Україні від США. За словами президента, "це ганьба для світу".

Також "Коментарі" писали, що у США відреагували на критику Зеленського щодо затримки з допомогою для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 квітня 2024, 13:01

Супер! Тобто крипта поки дорожчати не буде. Найбільш впливовий дружній корупціонер з топ 100 впливових, поки буде красти кошти ЄС.


Новини