Головна Новини Світ США У США відреагували на критику Зеленського щодо недостатньої допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відреагували на критику Зеленського щодо недостатньої допомоги

У Держдепі США пояснили різницю допомоги Україні та Ізраїлю у різному становищі обох держав, а також небажанням США почати Третю світову війну.

17 квітня 2024, 10:05 comments9637
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський різко розкритикував позицію союзників України, вказуючи, що вони допомагають Ізраїлю, в той час, як для України підтримки США та інших партнерів недостатньо. На ці слова відреагував у Держдепі США, де заявили, що "Україна просто перебуває в іншому становищі".

У США відреагували на критику Зеленського щодо недостатньої допомоги

Речник Держдепу США Метью Міллер. Фото з відкритих джерел

Речник Держдепу США Метью Міллер під час брифінгу відповів на заяви Зеленського, що союзники України "закривають очі" на проблеми України, коли в аналогічній ситуації допомагають Ізраїлю. Президент наголосив, що така позиція союзників є "неприйнятною".

Міллер зазначив, що бачив коментарі Зеленського та ставиться до них з розумінням, адже будь-який лідер шукатиме можливості захистити свій народ. Однак речник Держдепу наголосив, що Україна та Ізраїль знаходяться в різному становищі.

"Важливо звернути увагу на контекст, у якому ми маємо зовсім інші відносини з Україною та Ізраїлем, оскільки наші відносини з Ізраїлем сягають десятиліть назад з погляду партнерства в галузі безпеки. Ізраїль є головним союзником США поза НАТО. Україна просто перебуває в іншому становищі", — сказав Міллер.

За його словами США були партнерами Ізраїлю кілька десятиліть, тоді як Україні надають пряму військову допомогу останні два роки з моменту вторгнення Росії. Крім того, Міллер наголосив, що США намагаються уникнути прямої війни з Росією.

"Ми не збираємося вступати в прямий збройний конфлікт з Росією. Президент США дуже чітко заявив про це. Я думаю, що в інтересах американського народу не допустити прямого збройного конфлікту між США та Росією, тому що ми не хочемо Третьої світової війни", — пояснив Міллер.

Разом з тим представник адміністрації Байдена додав, що США після початку вторгнення Росії надає Україні обладнання для захисту, зокрема системи Patriot. За словами Міллера, одна з причин, чому Україна успішно захищається від атак Росії, це системи ППО, які надали США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський назвав "ганьбою для світу" рішення США розділити допомогу Україні та Ізраїлю.

Також "Коментарі" писали про заяву Зеленського, у якій президент пояснив, що через брак ракет від союзників України Росія знищила Трипільську ТЕС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини