Головна Новини Світ США Республіканці розробляють власний пакет допомоги Україні: що насторожує
commentss НОВИНИ Всі новини

Республіканці розробляють власний пакет допомоги Україні: що насторожує

За повідомленнями NBC News, республіканці розробляють власний пакет допомоги Україні

9 березня 2024, 09:40 comments2012
Поділіться публікацією:

Республіканці у Палаті представників, речник Майк Джонсон та голови ключових комітетів Палати представників, які займаються питаннями національної безпеки, працюють над розробкою власного пакету допомоги Україні, який, як вони сподіваються, зможе пройти через Конгрес, не відштовхнувши консерваторів, які виступають проти подальшого фінансування України. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє NBC News, з посиланням на трьох інформаторів.

Республіканці розробляють власний пакет допомоги Україні: що насторожує

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Плани знаходяться на попередній стадії і ще далекі від остаточного формування, але республіканці, які підтримують Україну, хочуть бути готовими до ухвалення закону, як тільки Конгрес затвердить черговий законопроект щодо фінансування уряду 22 березня.

За словами двох джерел, подальше очікування може відсунути ухвалення критично важливої допомоги для України на квітень з огляду на заплановані двотижневі канікули в Конгресі наприкінці березня.

Серед пропозицій, що обговорюються, — розглядати частину невоєнної допомоги як вид кредиту, заявили голова Комітету з закордонних справ Палати представників Майк МакКоул, республіканець від Техасу, який бере участь в обговоренні, і сенатор Ліндсі Грем, республіканець від Південної Кароліни.

Економічна допомога для підтримки спільного функціонування уряду України та її довгострокових зусиль щодо відновлення за цим планом підпадатиме під умови кредиту. Російські активи, заарештовані урядом США через санкції, також можуть бути використані як застава.

Зазначається, що надання кредитів, як частина пакету, покликане зменшити занепокоєння консерваторів у Палаті представників, які критикували мільярдні обсяги американської допомоги Україні та заявили, що не підтримують подальшого спрямування доларів американських платників податків без довгострокового плану перемоги у війні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, чи демократи підтримують альтернативний законопроект про допомогу Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини