Головна Новини Світ США РФ готує новий наступ на Україну, - Столтенберг
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ готує новий наступ на Україну, - Столтенберг

Країна-терористка готова продовжувати війну та має намір потенційно розпочати новий наступ

1 січня 2023, 20:33
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Росія готує нову хвилю наступу під час своєї агресії проти України, та також закликає не недооцінювати вплив проведеної в Російській Федерації мобілізації. Про це він заявив в інтерв’ю каналу BBC, пишуть "Коментарі".

РФ готує новий наступ на Україну, - Столтенберг

Генсек НАТО заявив про підготовку нового наступу Росії

Єнс Столтенберг наголосив, що на даний час Україна має відчутну перевагу на полі бою і нагадав, що це триває вже досить тривалий час. Однак, на його думку, що Україна ще не відчула усіх наслідків мобілізації, що проходила у Російській Федерації минулої осені.

"Українські сили просувалися протягом декількох місяців, але ми також знаємо, що Росія мобілізувала набагато більше сил ніж залучила на полі бою, багато з них зараз проходять навчання", — каже генсек.

Наявні дані, на думку секретаріату Альянсу, свідчать про те, що країна-терористка "готова продовжувати війну та має намір потенційно розпочати новий наступ". Столтенберг наголосив, що Україні необхідна й надалі підтримка з боку західного світу, у тому числі й у постачанні зброї. Також донори мають бути готовими до того, що ця підтримка триватиме довго. Генсек НАТО переконаний, що така готовність є.

"Ми будемо поруч з вами, незважаючи ні на що. Ми будемо допомагати вам до самої перемоги", — запевнив він Україну.

Столтенберг переконаний, що війна завершиться переговорами з Росією, але важливо створити добрі умови для початку переговорів. "Те, чого Україна може досягти за цим столом, повністю залежить від сили на полі бою", — заявив він.

Напередодні Нового року у Росії не забули про пропаганду. Кремль розіслав методички для російських ЗМІ, в яких країна-агресор нібито перемагає НАТО. НАТО в методичках називають "найпотужнішою військовою машиною в історії людства", яка нібито так і не змогла зламати армію РФ.

Генсек НАТО наприкінці 2022 року зазначав, що Росія намагається всіляко виграти собі час для подальших активних військових дій. Кремль сподівається заморозити війну, щоб встигнути перегрупувати, переозброїти свої сили та спробувати відновити наступ. Президент РФ, переконаний Столтенберг, розпочав війну і "він може її завершити хоч сьогодні". Проте, наразі немає ознак того, що Володимир Путін справді готовий до мирних переговорів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, коли Україна готова почати мирні переговори з президентом Росії. Також Зеленський в листопаді представив "формулу миру" з 10 пунктів, згідно з якими можна буде закінчити війну з Російською Федерацією. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини