Головна Новини Світ США Річка Міссісіпі поміняла напрямок течії через ураган "Іда"
commentss НОВИНИ Всі новини

Річка Міссісіпі поміняла напрямок течії через ураган "Іда"

Ураган "Іда" обрушився узбережжя Мексиканської затоки в США 29 серпня

31 серпня 2021, 03:00
Поділіться публікацією:

Як пише CNN, потік річки сповільнилося з приблизно 2 футів в секунду (близько 2 км / ч) до приблизно пів фута в секунду (0,5 км / год) в іншому напрямку. За словами провідного гідролога Центру вивчення водних ресурсів Нижньої Міссісіпі і затоки Скотта Перрі, це "вкрай незвичайне" явище, яке вже відбувалося під час урагану "Катріна" 16 років тому. При цьому гідролог зазначив, що вчені не можуть виміряти протягом всієї річки, тому на глибоких ділянках вона могла і не змінитися. Через шторм рівень води в річці піднявся від 0,5 метра 2,1 метра. Ймовірно, рівень води підніметься ще вище.

Річка Міссісіпі поміняла напрямок течії через ураган "Іда"

Річка Міссісіпі - фото з відкритих джерел

Ураган "Іда" обрушився узбережжя Мексиканської затоки в США 29 серпня. В результаті без електрики залишилися понад мільйон жителів прибережних штатів Луїзіана і Міссісіпі. Повністю знеструмлено опинилося місто Новий Орлеан. Президент США Джо Байден оголосив про введення надзвичайного стану.

Нагадаємо, бушуючий ураган під назвою "Іда" відобразили з космосу. Знімки були опубліковані французьким астронавтом Томасом Песке на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. Нові фотографії були зроблені з борту Міжнародної космічної станції (МКС). Томас в пості зі знімками зазначив, що подібні потужні урагани все частіше відбуваються на нашій планеті, завдаючи все більше шкоди. Відзначимо, що через негоду в американському штаті Луїзіана понад мільйон будинків виявилися знеструмленими. На цей час вже відомо про одного загиблого.

Для довідки: ураган "Іда" сформувався в Атлантичному океані і тепер обрушився на узбережжя Луїзіани (США). Йому присвоєно четверту категорію з п'яти можливих. Пориви вітру досягають швидкості 240 кілометрів на годину.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини