Головна Новини Світ США Різдвяні традиції США
commentss НОВИНИ Всі новини

Різдвяні традиції США

В американських торгових центрах є різдвяна традиція: щороку запрошується Санта-Клаус, у якого діти можуть посидіти на колінах і попросити про подарунки.

14 грудня 2020, 03:06
Поділіться публікацією:

Сьогодні заглянемо в гості до Санта Клаусу і дізнаємося про різдвяні традиції в США. Різдво в Америці відзначається 25 січня. З релігійного це свято давно перетворився в світський і затьмарив за значимістю Новий рік. Неодмінні атрибути Різдва: ялинка, різдвяні листівки, Санта Клаус з оленями і омела.

Різдвяні традиції США

Головне передріздвяне змагання — прикраса будинків, іншому не тільки всередині, а й зовні — ілюмінація, ялинки, що світяться фігури — все йде в хід.

У святвечір віруючі відправляються в церкві, де відбувається Різдвяна меса.

Традиційно американська сім'я збирається за великим столом в батьківському домі, головна прикраса якого — індичка овочами. Перед початком трапези прийнято читати молитви, що прославляють Бога. Потім з'їдають священний хліб, п'ють червоне вино і їдять капустяно-бобовий суп, домашні ковбаси і гарбузовий пиріг.

Після вечері наступає час дарувати різдвяні подарунки. Їх, до речі. Прийнято віддавати з чеками, щоб була можливість повернути в магазин. Малюки, яким подарунки дарує влізши в вікно Санта Клаус, залишають йому цукерки під ялинкою. Після подарунків сім'я співає різдвяні гімни.

Різдвяні гуляння відрізняються в різних частинах США. Так, жителі Аляски прикрашають свої двері ананасом, що символізує гостинність. Бостон славиться співом колядок, яке супроводжується дзвоном дзвіночків. У Новому Орлеані люди несуть вулицями величезного бика, прикрашеного гостролистом і стрічками на рогах.

В Арізоні жителі розігрують ролі Марії та Йосипа, ходять один до одного в гості і шукають колиска. На Гаваях Різдво починається з приходу судна з ялинками, а Каліфорнії Санта Клаус припливає на дошці для серфінгу.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що   21 грудня Юпітер і Сатурн максимально наблизяться один до одного і створять в небесах так звану "Віфлеємська зірка". Спостерігати видовищне астрономічне явище можна буде абсолютно з будь-якого місця нашої планети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини