Головна Новини Світ США Росія дестабілізує Україну, Молдову, Грузію, впевнені у НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія дестабілізує Україну, Молдову, Грузію, впевнені у НАТО

НАТО продовжує стежити за діями Росії і розвиває співпрацю з державами, що її оточують

21 жовтня 2021, 14:23
Поділіться публікацією:

Спеціальний представник НАТО, відвідуючи Грузію, негативно оцінив діяльність Росії у країнах пострадянського простору, повідомляє грузинське МЗС.

Росія дестабілізує Україну, Молдову, Грузію, впевнені у НАТО

Хав'єр Коломіна (представник НАТО) та Саломе Зурабішвілі (Президентка Грузії) - фото з Twitter

Хав'єр Коломіна (Javier Colomina), спецпредставник Генсека НАТО по Кавказу та Центральній Азії, наголосив, що Росія загрожує збереженню стабільності в Грузії, Україні та Молдові. Політика безпеки цієї країни включає можливість застосування сили на пострадянських територіях, що погіршує політичну та економічну ситуацію у регіоні.

Вислови спецпредставника прозвучали під час його візиту до Грузії, після зустрічі з Саломе Зурабішвілі, Президенткою Грузії, обміну думками з Девідом Залканіані, міністром закордонних справ країни, та відвідин кордону з Південною Осетією у вівторок 19 жовтня. Коломіна засудив поведінку кремлівської влади стосовно угоди про припинення вогню у 2008 році, коли після продовження обстрілів грузинських сіл та міст Російська Федерація визнала сепаратистські утворення в Осетії та Абхазії. Також він наголосив, що НАТО підтримує прагнення Грузії стати частиною Північноатлантичного альянсу. Саме тому її активніше долучатимуть до забезпечення безпеки Чорного моря.

Дводенний візит Хав'єра Коломіна до Грузії відбувся після поїздки до Азербайджану. Після Грузії він рушив до Вірменії. Тур регіонами Кавказу відбувається після того, як новий спецпредставник замінив попереднього – Джеймса Аппартурая, який перебував на посаді з 2010 р.

Cтосунки НАТО та Російської Федерації загострились після висилки частини російських дипломатів та призупинення роботи російського представника у офісі організації. Відтепер МЗС Росії пропонує підтримувати спілкування через послів однієї з країн-членів Альянсу.

Про "червоні лінії" у стосунках Росії та НАТО, згадані Пєсковим, речником Кремля, видання "Коментарі" повідомляло своїх читачів раніше. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини