Головна Новини Світ США Росія готується до провокації з використанням хімічної зброї: у Білому домі повідомили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готується до провокації з використанням хімічної зброї: у Білому домі повідомили подробиці

У Білому домі закликали бути насторожі після фейків Кремля про «хімічну зброю» в Україні

10 березня 2022, 15:46
Поділіться публікацією:

У США спростували заяви Росії про начебто підготовку Україною провокацій із використанням хімічних речовин, до яких ніби причетні США. Як передають "Коментарі" про це повідомила речниця Білого дому Джен Псакі на своїй сторінці у Twitter.

Росія готується до провокації з використанням хімічної зброї: у Білому домі повідомили подробиці

Джен Псакі - фото з відкритих джерел

"Ми звернули увагу на брехливі заяви росії про нібито наявні у США лабораторії з виробництва біологічної зброї та розробку хімічної зброї в Україні. Ми також бачили, як китайські посадовці повторюють ці теорії змови", – заявила Псакі.

США, як зазначила Псакі, цілком виконують зобов'язання стосовно Конвенції про хімічну зброю та Конвенції про біологічну зброю.

Натомість Росія, за словами Псакі, має добре задокументований "послужний список" з використання хімічної зброї. Речниця Білого дому наголосила, що саме РФ підтримує режим Асада в Сирії, який неодноразово вдавався до використання хімічної зброї, крім того, ще й здійснював програму біологічної зброї.

Псакі переконана, що це очевидна хитрість Росії, мета якої - обґрунтування свого подальшого цілеспрямованого, неспровокованого і невиправданого нападу на Україну.

"Тепер, коли Росія зробила ці брехливі заяви, а Китай, схоже, підтримав цю пропаганду, ми всі маємо бути насторожі з огляду на можливість застосування Росією хімічної чи біологічної зброї в Україні або проведення операції "під фальшивим прапором" з її використанням", — наголосила Псакі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Офісі президента повідомили, наскільки небезпечною є ситуація на Чорнобильській АЕС. За словами Подоляка, зовсім не дивно, що Росія стріляє в атомні блоки й веде бій біля ядерних об'єктів, адже окупанти ведуть війну в дусі середньовіччя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини