Головна Новини Світ США Росія хоче залишити українців без світла та тепла взимку: у США знають, як зірвати плани Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче залишити українців без світла та тепла взимку: у США знають, як зірвати плани Кремля

США заявили про прискорення постачання коштів ППО

21 червня 2024, 07:25 comments2385
Поділіться публікацією:

У Держдепі США пояснили посилення постачання Україні ракет для систем протиповітряної оборони інтенсифікацією обстрілів з боку РФ української енергетичної інфраструктури. Мета російських терористів – залишити українців без світла та тепла взимку. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник Держдепу Метью Міллера, інформує "Укрінформ".

Росія хоче залишити українців без світла та тепла взимку: у США знають, як зірвати плани Кремля

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

"Ми спілкувалися з українським урядом про те, що їм потрібно. Ми бачили, як російські війська обстрілювали українські міста, ми бачили, як вони обстрілювали енергетичну інфраструктуру та чітко демонстрували, що хочуть відрізати (українців – ред.) від світла та опалення, коли настане зима", — сказав Міллер.

За його словами, Вашингтон розуміє необхідність посилення української системи ППО та домовився із союзниками та партнерами про способи забезпечити такі потреби.

"Це включає постачання додаткових систем з усього світу для покращення протиповітряної оборони України, а також передбачає забезпечення роботи вже наданих систем", — пояснив представник Держдепу.

Зазначимо, у ніч на 20 червня Росія завдала нового масованого удару по енергетиці України. Ворожі БПЛА пошкодили обладнання Укренерго у чотирьох регіонах.

Пізніше в Укренерго заявили, що головною ціллю ракетно-дронової атаки росіян по Україні були українські електростанції. 

В енергокомпанії зазначають, що це була вже сьома масована атака росіян на енергосистему з 22 березня.

"За уточненими даними, це була комбінована ракетно-дронова атака. Головною метою знову були українські електростанції", — йдеться у повідомленні.

У результаті атаки було пошкоджено обладнання на енергооб'єктах у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях. Є пошкодження у мережах обленерго у Київській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини