Росія не зможе встигати. США планують збільшити виробництво зброї

США планує нарощувати виробництво найбільш затребуваної в Україні військової техніки, зокрема 155-мм артилерійських снарядів

Оскільки Сполучені Штати підтримують Україну у війні проти Росії та надсилають боєприпаси, Пентагон прийняв рішення збільшити виробництво 155-мм артилерійських снарядів впродовж наступних трьох років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Defense News.

Американці планують збільшити виробництво у три рази та запевняють, що усі необхідні умови для цього є.

"Фінанси є, контракти знаходяться в роботі, щоб потроїти виробництво 155-міліметрових снарядів", - запевнив помічник міністра армії з питань закупівель, технологій і логістики Даг Буш.

Останніми днями були укладені контракти з трьома приватними компаніями на виробництво та постачання 155-мм артилерії: General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, American Ordnance та IMT Defense. Армія також має намір підписати контракти з неамериканськими оборонними компаніями на постачання артилерійських снарядів в Україну.

Окрім артилерійських снарядів, військові США також наполягають на збільшенні виробництва найбільш потрібних в Україні високоточних боєприпасів, зокрема боєприпасів для HIMARS.

Американці прогнозують, що зможуть достатньо оснастити Україну для перемоги у війні.

"Якщо ця війна триватиме три-чотири роки, ми зможемо суттєво випередити росіян самі - і якщо ми об’єднаємо це з нашими союзниками, ми просто затьмаримо їхні можливості. Вони не зможуть встигати", - сказав Даг Буш.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в США презентували новий сучасний літак-невидимку.

Також "Коментарі" писали про сина американського президента, який вимагає заборонити поставки зброї в Україну.