Головна Новини Світ США Росія провалила випробування "зброї Апокаліпсису": що пішло не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія провалила випробування "зброї Апокаліпсису": що пішло не так

У США пильно стежили за маневрами найбільшого у світі російського підводного човна

11 листопада 2022, 00:20 comments1401
Поділіться публікацією:

Військові  російського морського флоту  мали намір   зробити випробування  знаменитої  ядерної торпеди “Посейдон”,  яка відома, як  “зброя Апокаліпсису”, але  заплановане  не було закінчено, можливо, з причини  “технічних труднощів”. Про це  інформує  CNN, посилаючись на  інформацію, яку   надали  високопоставлені посадовці Сполучених Штатів.

Росія провалила випробування "зброї Апокаліпсису": що пішло не так

РФ провалила випробування своє зброї (фото з відкритих джерел)

Урядовці  Сполучених Штатів  пильно відстежували  військові маневри в акваторії  Північного Льодовитого океану, які здійснювали  військові судна   флоту РФ.  З їх переліку  відстежували маневри  атомного підводного човна  К-329 “Бєлгород”,  що  має можливості  переносити ядерну торпеду “Посейдон”, яку можливо  запускати  на відстані сотні кілометрів і вона має можливість уникнути  берегову оборону, бо переміщається під водою.

Як свідчать джерела CNN,  військовий флот залишив місце  випробування  в акваторії Північного Льодовитого океану на минулому  тижні та повертається  на місце призначення до порту, не запустивши торпеду.  

“Ми можемо розглядати це як частину більшої картини та поточної російської військової практики надсилання погано навчених і недостатньо оснащених військ в Україну”, — прокоментував це анонімно один із західних дипломатів.

Підводний човен “Бєлгород”  був переданий російському   військово-морському флоту  в липні 2022 року в порту Сєвєродвінська.  

Довжина нового військового човна  184 метри,  він є  найдовшим підводним човном в акваторії  океану на сьогодні. Ці  та інші особливості дозволяють  "Бєлгороду"  переносити  ядерну торпеду “Посейдон”. 

В жовтні  новий підводний човен К-329 "Бєлгород" "пропав"  з  бази в  порту.  Це було зроблено для залучення екіпажу підводного човна  до згадуваних випробувань в  акваторії  Північного  Льодовитого  океану, зокрема, для запуску  в Карському морі, північніше   Сибіру  нової атомної торпеди "Посейдон", яку називають  "зброя Апокаліпсису”. 

Російські  військові  можливо спробують проводити ще одні маневри для того, щоб  випробувати  торпеду.  Проте вже швидко морські  води  тестової  зони почнуть  вкриватись кригою, тому часу,  щоб повторити все знову, стає все менше, повідомляють  інформатори. 

Випробування  нової ядерної торпеди, можливо, приведе до  подальшої  напруги  в американсько-російських відносинах.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Білому домі відповіли, чи стане можливе виведення військ РФ з Херсона кінцем війни.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини