Головна Новини Світ США Росія шукає зброю в азійській країні: США реагує
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія шукає зброю в азійській країні: США реагує

За сприяння громадянина Словаччини Росія укладає угоди про купівлю зброї та снарядів у Північної Кореї. На такі кроки відреагували Сполучені Штати.

31 березня 2023, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство фінансів Сполучених Штатів оприлюднило заяву згідно з якою Росія намагається отримати зброю та боєприпаси різного типу з Північної Кореї через посередника зі Словаччини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресреліз Міністерства фінансів США.

Росія шукає зброю в азійській країні: США реагує

Російська зброя. Фото з відкритих джерел

У заяві повідомляється, що Міністерство фінансів (OFAC) наклало санкції на громадянина Словаччини Ашота Мкртичева за сприяння угоді між Росією та Північною Кореєю.

"Росія втратила понад 9 тис. одиниць важкої військової техніки з початку війни… і Путін усе більше відчайдушно прагне замінити їх", – сказала міністр фінансів Джанет Л. Єллен.

OFAC стверджує, що Мкртичев працював з Північною Кореєю, щоб Росія отримала понад 20 видів озброєння та снарядів. Натомість РФ пропонувала різні матеріали, сировину та товари.

"Було детально описано взаємовигідну співпрацю між Північною Кореєю та Росією, яка включає фінансові платежі та бартерні домовленості. Він (Мкртичев) підтвердив готовність Росії отримати військову техніку від КНДР з високопосадовцями РФ", — повідомляє Міністерство фінансів США.

Щоб зупинити діяльність Мкртичева, США прийняли санкції проти громадянина Словаччини та заблокували його майно, яке знаходиться у Сполучених Штатах. Також будуть заблоковані організації, які пов’язані з Ашотом Мкртичевим і іноземні установи, які здійснюють значні фінансові послуги для громадянина Словаччини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про реакцію Заходу на арешт американського журналіста у Росії.

Також "Коментарі" писали 10 фактів про реальне життя та роботу в Північній Кореї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини