Головна Новини Світ США Росія заборонила в'їзд голові Європарламенту
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія заборонила в'їзд голові Європарламенту

У МЗС РФ уточнили, що мова йде про санкції, які ЄС ввів проти Росії за репресії щодо опозиціонера Олексія Навального

30 квітня 2021, 23:26
Поділіться публікацією:

У відповідь на санкції, які Євросоюз ввів щодо російських чиновників в минулому місяці, в Росії заборонили в'їжджати восьми європейським чиновникам. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ РФ.

Росія заборонила в'їзд голові Європарламенту

Росія (фото з відкритих джерел)

У російський "чорний список" потрапили такі чиновники як Давид Марія Сассоли, голова Європарламенту; Віра Юрова, віце-голова Єврокомісії по спільних цінностей і транспарентності; Жак Мер, член французької делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи; Йорг Раупах, глава прокуратури Берліна; Ильмар Томуск, глава мовного департаменту Естонії; Іварс Аболіньш, голова національної ради  Латвії по електронних ЗМІ.

У МЗС Росії уточнили, що мова йде про санкції, які Євросоюз ввів проти Росії за репресії щодо російського опозиціонера Олексія Навального.

"Подібні дії Євросоюзу не залишають сумнівів, що їхня справжня мета — за будь-яку ціну стримати розвиток нашої країни", — заявили в російському МЗС.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський ввів в дію санкції проти кількох компаній. З них дві компанії зареєстровані в РФ. Зокрема, серед компаній ряд будівельних і промислових, яких пов'язували зі схемами при тендерних закупівлях через систему Prozorro.

Як повідомляли раніше санкції президента України Володимира Зеленського проти голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука викликали невдоволення Володимира Путіна. Попри це, повідомляється, що в діях Росії з військової точки зору немає ознак підготовки до широкомасштабної військової інтервенції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини