Головна Новини Світ США Російські ЗМІ залишилися без доступу до соцмереж Meta: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські ЗМІ залишилися без доступу до соцмереж Meta: причини

Окрім Facebook, програми Meta включають Instagram, WhatsApp і Threads, доступ до яких заборонено

17 вересня 2024, 11:08
Поділіться публікацією:

У понеділок, 16 вересня компанія Meta повідомила про блокування доступу до своїх соціальних мереж. Про це інформує портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Reuters.

Російські ЗМІ залишилися без доступу до соцмереж Meta: причини

Соціальні мережі. Ілюстративне фото

Компанія Meta у понеділок, 16 вересня, заявила про заборону RT, “Россия сегодня”. У компанії стверджують, що ці медіа використовували “оманливу тактику для здійснення прихованих операцій впливу в інтернеті”.

За даними видання, заборона почне діяти найближчими днями. Окрім Facebook, програми Meta включають Instagram, WhatsApp і Threads.

“Після ретельного розгляду ми розширили наші поточні заходи проти російських державних ЗМІ. “Россия сегодня“, RT та інші пов’язані з ними організації тепер заборонені в наших додатках по всьому світу за діяльність, пов’язану з іноземним втручанням”, — йдеться в письмовій заяві соціальної мережі.

Reuters також повідомляє, що заборону ввели після того, як на початку цього місяця Сполучені Штати висунули звинувачення у відмиванні грошей проти двох співробітників RT за те, що чиновники назвали схемою найму американської компанії для створення онлайн-контенту для впливу на вибори 2024 року.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю, що країни повинні ставитися до діяльності російського державного мовника RT так само як до таємних розвідувальних операцій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що понад рік тому Google запровадив нову політику, яка передбачає видалення неактивних облікових записів. Що потрібно знати про нову політику, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини