Головна Новини Світ США Російський відхід "був хитрістю": розвідка США заявляє, що Кремль готує хімічну атаку на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський відхід "був хитрістю": розвідка США заявляє, що Кремль готує хімічну атаку на Донбасі

За словами чиновників, розвідка США показує, що військовий відхід Росії був хитрістю

18 лютого 2022, 12:19
Поділіться публікацією:

Американські чиновники отримали інформацію про те, що оголошений Росією військовий відхід від кордону України був навмисною хитрістю, щоб ввести в оману Сполучені Штати та інші світові держави, заявили четверо чиновників у четвер, 17 лютого. Про це повідомляє The Washington Post.

Російський відхід "був хитрістю": розвідка США заявляє, що Кремль готує хімічну атаку на Донбасі

Джо Байден - фото з відкритих джерел

Гіркий оптимізм щодо можливості уникнути конфлікту з’явився лише через кілька днів після проблиску надії, коли російські лідери сигналізували про те, що вони почнуть виводити понад 150 000 військових, які вони зібрали біля кордону України. Це оголошення супроводжувалося зробленим Кремлем відео, на якому вони стверджували, що танки та інше важке обладнання залишають прикордонні райони на залізниці. Тепер американські чиновники вважають, що це була спроба приховати справжні наміри Росії в регіоні.

Усі четверо чиновників розмовляли на умовах анонімності.

За словами чиновників, російські сили продовжують збільшуватися поблизу кордону України, а обстріли на сході України посилюються, що підкріплює дедалі похмуріші настрої у Вашингтоні та європейських столицях, які сподівалися запобігти війні.

Байден заявив журналістам у Білому домі, що загроза вторгнення залишається "дуже високою" і що Росія, можливо, створює привід для цього.

"У нас є підстави вважати, що вони беруть участь у операції "фальшивого прапора", щоб мати привід увійти. Усі ознаки, які ми маємо, говорять про те, що вони готові піти в Україну, напасти на Україну", – сказав Байден. 

Песимістичний погляд Байдена збігся зі свіжими оцінками розвідки щодо намірів Росії.

Вашингтон отримав "достовірну інформацію про те, що заяви Росії можуть бути частиною кампанії дезінформації, спрямованої на введення в оману" Сполучених Штатів, сказав американський чиновник. Двоє інших американських чиновників та один європейський чиновник незалежно підтвердили, що були знайомі з розвідкою.

Коли у вівторок, 15 лютого, Росія заявила про відступ, лідери НАТО спочатку були налаштовані скептично. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не бачив жодних доказів скорочення військ.

Двоє американських офіційних осіб заявили, що є додаткові розвідувальні дані, які вказують на те, що фальшивий прапор Росії передбачатиме використання хімічного агента, який знерухомить мирних жителів, а потім використає трупи, щоб створити враження, ніби українці вбивали мирних жителів газом. Один із чиновників сказав, що провину також можуть покласти на американців.

Американські офіційні особи ще не надали багато доказів, що лежать в основі їхніх тверджень про переміщення військ або операції під фальшивим прапором. Але адміністрація Байдена оприлюднила супутникові знімки, які показують переміщення російських військ. А комерційні супутникові компанії та незалежні слідчі підтвердили цю інформацію зі своїх власних джерел, багато з яких є загальнодоступними.

Потенційна акція російського фальшивого прапора може включати "надуманий так званий теракт всередині Росії", фальшиве братське поховання, інсценований напад безпілотників на мирних жителів або "підробку, навіть реальну атаку із застосуванням хімічної зброї", – сказав Блінкен. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія "рухається до неминучого вторгнення": США повідомили, яке виправдання для війни готує Москва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини