Розбіжності у Конгресі: у Байдена відповіли – чи може скоротитися підтримка України

У Білому домі впевнені, що Конгрес ухвалить пакет підтримки для України, незважаючи на розбіжності

Білий дім зберігає впевненість, що, незважаючи на розбіжності, які висловлюють різні представники в Конгресі США щодо продовження підтримки України, законопроект з новим масштабним пакетом допомоги в кінцевому підсумку буде прийнятий. Як повідомляє портал "Коментарі", таку впевненість під час брифінгу висловив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

"На основі наших консультацій на Капітолійському пагорбі ми вважаємо, що в обох палатах зберігається потужна двопартійна підтримка щодо продовження фінансування", - наголосив радник.

Він також переконаний, що і республіканці, і демократи визнають: Сполучені Штати не можуть відмовитись від підтримки в такий критичний момент. Тому в адміністрації зберігається впевненість, що, незважаючи на складні законодавчі процедури, США врешті-решт зможуть продовжити підтримку України та надалі очолювати коаліцію країн.

Нагадаємо, 7 вересня Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України, куди зокрема увійшло обладнання для підтримки та зміцнення систем протиповітряної оборони України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у США розповіли, що чекає на Північну Корею, якщо та почне допомагати РФ у війні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Ентоні Блінкен назвав мету США в Україні. Кінцева ціль подвійна. Насамперед, звісно, це відмовити Росії у будь-якому стратегічному успіху в Україні, бо якщо ми цього не зробимо, то, як я вже казав, це стане відкритим запрошенням для агресорів звідусіль, зазначив Блінкен.