Головна Новини Світ США Розкол у Конгресі США: що буде з допомогою України
commentss НОВИНИ Всі новини

Розкол у Конгресі США: що буде з допомогою України

Розкол у Конгресі США щодо бюджету ставить під загрозу допомогу Україні

27 вересня 2023, 10:30 comments2602
Поділіться публікацією:

Сенат США зробив крок уперед по двопартійному законопроекту, покликаним перешкодити уряду закритися лише за п'ять днів до 1 жовтня. У цей же час Палата представників спробувала просунути захід, підтриманий лише республіканцями. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Розкол у Конгресі США: що буде з допомогою України

США. Фото: з відкритих джерел

Сенат проголосував 77 голосами проти 19 за початок дебатів у міру, яка фінансуватиме уряд до 17 листопада і включає близько 6 млрд доларів на реагування на внутрішні стихійні лиха та ще приблизно 6 млрд доларів на підтримку України.

Проте, контрольована республіканцями Палата представників збиралася просувати свій підхід, який навряд чи отримає підтримку в Сенаті, де більшість саме за демократами.

Палата представників провела процедурне голосування за просування чотирьох законопроектів про витрати, що відображають консервативні пріоритети та не мають шансів стати законом. Навіть, якщо ці заходи будуть вжиті, ці заходи фінансуватимуть лише частину уряду і не запобіжать зупиненню роботи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у зверненні до українців президент України Володимир Зеленський потішився тим, що перші американські танки "Абрамс" вже в Україні. Він також заявив, що продовжується робота над отриманням іншого необхідного нам озброєння, включаючи літаки F16, далекобійну зброю, ППО. Плюс – робиться ставка виготовлення передових зразків зброї самою Україною. Тим часом з'явилася інформація, що Україна для продовження військової допомоги з боку США має провести відповідні реформи, у тому числі в антикорупційній сфері, наглядових радах, судовій структурі, Міноборони, силових відомствах. Почала пробуксовувати військову допомогу з боку Німеччини. Вона знаходить нові та нові причини, щоб не передавати Україні далекобійні ракети Taurus. А глава МЗС ФРН Анналена Бербок в інтерв'ю телеканалу CNN зізналася, що деякі озброєння, які передаються Німеччиною Україні – не працюють. Про що говорять усі ці повідомлення та заяви? Що так і не так із постачанням озброєнь в Україну? Як покращити ситуацію? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини