Головна Новини Світ США Розв’язані руки: Байден може ухвалити ряд ключових рішень для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Розв’язані руки: Байден може ухвалити ряд ключових рішень для України

Після відмови від президентської гонки Джо Байден може ухвалювати рішення і не боятися, що їх критикуватимуть опоненти

24 липня 2024, 13:40
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден офіційно заявив, що не планує залишати свою посаду до завершення терміну. Зокрема, він наголосив, що і далі готовий ухвалювати важливі рішення, в тому числі і ті, що сприятимуть миру в Україні.

Розв’язані руки: Байден може ухвалити ряд ключових рішень для України

Джо Байден

За даними Financial Times, Байден планує зосередитися на питаннях, пов’язаних з Україною та Близьким Сходом у останні місяці свого президенства. Журналісти видання також зазначають, що президент може стати більш рішучим у своїх діях на міжнародній арені.

При цьому, як відзначив в ефірі 24 каналу кандидат політичних наук та експерт-міжнародник Станіслав Желіховський, Байден, який не балотуватиметься на другий термін, зможе ухвалювати рішення і не перейматися тим, що його дії будуть критикувати. Проте, експерт все ж вважає, що він діятиме обережно, щоб не зашкодити іміджу кандидата від Демократичної партії на майбутніх виборах.

Желіховський зазначив, що Байден може прагнути залишити позитивний слід в історії, навіть якщо війна в Україні не завершиться під час його президентства. Наприклад, каже експерт, він може внести корективи в курс цієї війни, спрямовані на деескалацію конфлікту.

У разі, якби Байден не вийшов з виборчих перегонів, до листопада він був би зосереджений лише на передвиборчій кампанії. Зараз же він може приділити більше уваги внутрішній та зовнішній політиці, додав Желіховський.

При цьому є ймовірність, що Байден здійснить візит до Києва на тлі прибуття до України винищувачів F-16. Желіховський підкреслив, що новий візит американського президента до України був би символічним підтвердженням відданості США як партнера України, адже між країнами вже підписано договір про співпрацю, що фактично перетворює їх з партнерів на союзників.

Проте, перед Байденом стоїть багато викликів, зокрема питання його здоров'я, яке може вплинути на можливість такого візиту, додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що головком ЗСУ Олександр Сирський знає про те, коли американські винищувачі прибудуть в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини