Головна Новини Світ США Розвідка США попередила, що станеться у разі отримання Києвом дозволу на удари по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка США попередила, що станеться у разі отримання Києвом дозволу на удари по РФ

У США вважають, що дозвіл на удари по РФ може привести до ядерної ескалації

сьогодні, 11:53
Поділіться публікацією:

Якщо США та їхні союзники дозволять Україні здійснювати далекобійні удари по території РФ, Кремль може вдатися до більш жорстких дій у відповідь. Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на інформацію від американської розвідки.

Розвідка США попередила, що станеться у разі отримання Києвом дозволу на удари по РФ

США і Україна

За оцінками розвідувальних служб США, Росія, ймовірно, відповість зростанням сили та може завдати серйозних ударів не тільки по Україні, а й по США та їхнім союзникам, можливо, у вигляді смертельних атак.

Також американська розвідка застерігає, що ракети великої дальності можуть не мати значного впливу на хід війни, оскільки Україна має обмежену кількість зброї. До того ж є невизначеність щодо того, як довго західні країни зможуть підтримувати Україну в цьому конфлікті.

У той же час американські посадовці, які надали інформацію на умовах анонімності, зазначають, що поки невідомо, яке рішення ухвалить президент США Джо Байден стосовно цього питання.

Розвідники також попередили про можливі кроки з боку Росії у разі надання Україні дозволу на далекобійні удари за допомогою американських та європейських ракет. Росія може збільшити кількість підпалів, диверсій на об’єктах у Європі, а також здійснювати потенційно смертельні атаки на військові бази США та Європи.

Окрім того, в американській розвідці вважають, що у разі першого удару російська армія, ймовірно, перемістить свої склади боєприпасів, командні пункти, бойові вертольоти та інші важливі об'єкти на безпечну відстань, поза досяжністю ракет.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Джо Байден може налякатися ядерного шантажу з боку РФ і не дати дозвіл Україні бити американською зброєю по Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини