Головна Новини Світ США Сьогодні в США відбудеться страта: Євросоюз протестує
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні в США відбудеться страта: Євросоюз протестує

Вперше за 17 років у США стратять засудженого, який убив трьох чоловік в 1996 році

13 липня 2020, 17:55 comments1942
Поділіться публікацією:

У понеділок у в'язниці штату Індіана, США пройде страта на федеральному рівні, чого не було вже 17 років. Про це передає видання ВВС, посилаючись на постанову окружного апеляційного суду.

Сьогодні в США відбудеться страта: Євросоюз протестує

Як повідомляється в джерелі, Даніель Люіс і його співучасник були засуджені за вбивство трьох членів однієї сім'ї ще в 1996 році.

Деякі з родичів жертв виступають проти його страти і намагалися затримати її реалізацію, кажучи, що відвідування процесу ставить їх під загрозу зараження коронавіруса. Але постанова означає, що страта шляхом смертельної ін'єкції відбудеться в будь-якому випадку.

Напередодні апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції, який поставив процес реалізації страти 47-річного на паузу постановивши, що жоден закон чи постанова не дають потерпілій стороні право відвідувати процес страти. У своїй постанові апеляційний суд поставив, що в позові родичів жертв "немає якого-небудь аргументованого правової підстави, і тому він не обґрунтований".

Тим часом Європейський Союз засудив рішення Вашингтона про відновлення в країні смертних вироків і закликав адміністрацію США переглянути таке рішення.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в США повертається ера смертних вироків у разі доведення провини в особливо тяжких злочинах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини