Головна Новини Світ США "Саміт за демократію": як Китай і Росія відреагували на проект Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

"Саміт за демократію": як Китай і Росія відреагували на проект Байдена

Проект адміністрації Байдена зустрів шквал твітів з критикою зі сторони російської та китайської влади

9 грудня 2021, 12:57
Поділіться публікацією:

Китайські та російські державні ЗМІ наполегливо працюють над тим, щоб принизити "Саміт за демократію" адміністрації Байдена, який відбудеться цього тижня, називаючи проект лицемірним. Про це повідомляє CNN.

"Саміт за демократію": як Китай і Росія відреагували на проект Байдена

Президент США Джо Байден - фото з відкритих джерел

Шквал твітів від китайських дипломатів називає цю подію "так званим" самітом демократії, тоді як російський політичний оглядач, який пише в державній китайській газеті, порівняв ініціативу США з "господаркою публічного будинку, що навчає моралі школярок".

Експерти з авторитарної пропаганди кажуть CNN, що критика спрямованан саме від офіційних рупорів, а не темних ботів і тролів, тому це відображає занепокоєння з приводу зусиль США згуртувати підтримку демократичних норм і потенційно ізолювати Пекін і Москву в цьому процесі.

"Китай і Росія розглядають це як можливість посилити цинізм на політичному Заході та підірвати будь-які рішення, які з'являться в результаті цього саміту", — сказала Джессіка Брандт, політичний директор Ініціативи зі штучного інтелекту та нових технологій в Інституті Брукінгса.

На думку аналітиків, це тип впливу, з яким США, ймовірно, доведеться боротися роками, конкуруючи з репресивними урядами за формування глобальних поглядів в політиці. 

"Ви бачите ці дійсно узгоджені зусилля Китаю, що мають на меті підірвати демократію США та висунути альтернативну точку зору", — сказав Кентон Тібо, постійний співробітник Китаю в Лабораторії цифрових криміналістичних досліджень Атлантичної ради.

"Саміт за демократію" є одним із найгучніших проектів адміністрації Байдена з просування демократичних норм. За даними Білого дому, конференція включатиме віртуальні зустрічі, на яких будуть присутні представники 100 урядів, а також журналісти.

Як повідомляли раніше "Коментарі", генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що розмова президента США Байдена та президента Росії Путіна – це однозначно плюс і в НАТО вітають діалог обох сторін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини