Головна Новини Світ США Санкції проти РФ: США посилюють тиск
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції проти РФ: США посилюють тиск

США, ЄС і Великобританія посилюють санкційний тиск на РФ

2 грудня 2023, 22:10
Поділіться публікацією:

США, Європейський Союз та Велика Британія тиснуть на Ліберію, Маршаллові Острови і Панаму, аби вони більш прискіпливо наглядали за кораблями, які плавають під їхніми прапорами, щоби такі судна не допомагали Росії обходити цінові обмеження на російські нафту і нафтопродукти. Про це повідомляє видання Reuters, пише портал "Коментарі".

Санкції проти РФ: США посилюють тиск

США посилюють санкційний тиск на РФ. Фото з відкритих джерел

Як відомо, західні санкції забороняють компаніям надавати морські послуги (транспортування, страхування та фінансування), які допомагають РФ торгувати нафтою по ціні понад 60 доларів за барель. Для обходу санкцій Росія користується так званим "примарним флотом" старих танкерів.

Посилаючись на дані розвідки Lloyd's List Intelligence та нафтових аналітиків, видання зазначає, що Панама, Республіка Маршаллові Острови та Ліберія дозволили деяким старим танкерам плавати під їхніми прапорами.

"Ця практика, відома як "перехід прапора", дозволяє деяким підставним компаніям, які були створені для торгівлі російською нафтою, плавати на кораблях під цими прапорами та ухилятися від санкцій", — пише Reuters.

Видання також повідомляє, що, за інформацією розвідки Lloyd's List Intelligence, майже 40% з близько 535 танкерів "примарного флоту" зареєстровані через компанії на Маршаллових островах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що більшість російських мільярдерів, які мовчазно підтримали загарбницьку війну Путіна проти України, змогли наростити свої статки з початку 2023 року. Усього вони збільшилися на 38,575 млрд доларів. До загального рейтингу, який складається з 500 мільярдерів, увійшли 25 росіян. Статки лише трьох із них зменшилися з 1 січня 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 грудня 2023, 22:45

Може настав час нафтовими терміналами, які приймають ці кораблі займатись, а ні дурника клеїти? Ще й перевірити скільки представників шахрайського Божого народу заробляють на цьому.


Новини