Головна Новини Світ США Що говорять в Держдепартаменті США про ситуацію на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що говорять в Держдепартаменті США про ситуацію на Донбасі

Сполучені штати схвалюють домовленості ТКГ й закликають Росію відвести війська від кордонів

24 грудня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

У повідомленні Державного департаменту зазначається, що Сполучені Штати схвально сприймають інформацію від ОБСЄ щодо рішучості української сторони та інших учасників ТКГ "повністю дотримуватися заходів щодо посилення угоди про припинення вогню від 22 липня 2020 року".

Що говорять в Держдепартаменті США про ситуацію на Донбасі

США закликають РФ відвести війська, фото з відкритих джерел

В тексті зазначається, що Сполучені штати закликають до встановлення режиму тиші та дотримання спільних зобов'язань щодо безпеки на Сході. Оскільки для "деескалації регіональної напруженості" потрібно припинити обстріли й перейти до дипломатичного обговорення.

"Ми вітаємо зусилля Спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактної групи та закликаємо сторони припинити обстріли, повністю дотримуватися своїх зобов’язань щодо спільної безпеки людей, які проживають у цьому регіоні. Ми готові допомогти сприяти виконанню Мінських домовленостей, на підтримку ОБСЄ та Нормандського процесу", — говориться в заяві департаменту.

Також в тексті йдеться про те, що США закликає Росію відвести війська від кордону з Україною, від лінії зіткнення на Сході, припинивши таким чином "агресивну та загрозливу риторику".

23 грудня керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що переговори з радником Білого дому з національної безпеки Джейком Салліваном тривають. За його словами, вони обговорили "питання безпеки та ситуацію навколо України й подальші кроки для досягнення миру". Про це Єрмак написав у Twitter.

Зазначимо, що 23 грудня, за даними Штабу ООС, було три обстріли з боку бойовиків. Стріляли з мінометів та гранатометів біля Золотого та Шумів.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли настільки оптимістичні результати засідання ТКГ щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Представники української сторони у Тристоронній контактній групі переговорників із врегулювання конфлікту на Донбасі заявили про ймовірність оголошення перемир'я на час новорічних та різдвяних свят.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини