Головна Новини Світ США Що пропонують конгресмени США для захисту України від російської агресії
commentss НОВИНИ Всі новини

Що пропонують конгресмени США для захисту України від російської агресії

Представники обох партій підтримують ідею надати Україні зброю та навіть реальні військові підрозділи

25 листопада 2021, 17:13
Поділіться публікацією:

Конгрес США слідкує за ситуацією в Україні. Депутати обох партій мають своє бачення можливих сценаріїв україно-російських відносин, пише видання "Голос Америки".

Що пропонують конгресмени США для захисту України від російської агресії

Конгресмени обох партій одностайні в оцінці дій РФ - ілюстративне фото з мережі

Висловлювання конгресменів одностайні – вони стурбовані агресією Кремля і пропонують певні заходи, які можуть здійснити США, Україна та інші партнери для ослаблення напруги.

Представники й демократів, і республіканців беруть участь у засіданнях розвідувального комітету Конгресу. Тому вони регулярно чують звіти розвідки при стан справ на кордоні України та Росії й висловлюються відповідно до тих даних, якими володіють. 

Марк Ворнер, сенатор від демократів, підкреслює, що США повинна тісніше працювати з союзниками. Тоді Росія побачить, що подальше нагнітання зробить її парією у світі та викличе подальшу ізоляцію від цивілізації.

Браян Фіцпатрик, сенатор від республіканців, наполягає, що Білий дім має виконувати свої зобов'язання перед Україною. Він бачить очевидне бажання Путіна відновити Радянський Союз. Якщо Росія нападе, це викличе ефект доміно на пострадянських територіях, що не є прийнятним. Сенатор також погоджується, що цьому допоможе тісніша співпраця з Європейським Союзом. 

Конгресмени обох партій запропонували свій сценарій реагування. Найперше, вважають вони, потрібно забезпечити Україну новітнім летальним озброєнням і засобами протиповітряної оборони. Саме такий зміст мала пропозиція, яку отримав від сенаторів Ентоні Блінкен, держсекретар США. А республіканець Фіцпатрік висловлює навіть радикальніші пропозиції. Зокрема, Путін отримає недвозначний меседж, коли в Україну прибудуть американські війська та обладнання.

Видання "Голос Америки" повідомляє, посилаючись на джерела CNN, що ведуться розмови про надання Україні переносних протитанкових комплексів Javelin та мінометів. Раніше афганську армію планували озброїти переносними зенітно-ракетними комплексами Stinger та військово-транспортними вертольотами Мі-17 – тепер їх можуть передати для захисту від Росії.

З іншого боку, Вашингтон побоюється неадекватної реакції Москви на активізацію США. Росія багато втратить від відмови Європи від "Північного потоку-2", також матиме значні людські втрати. Александр Вешбоу, колишній очільник НАТО, визнає, що Путін бачить себе збирачем земель Російської імперії, і прогнозує:

"Він може вдатися до дій, які з нашого погляду здаються не зовсім логічними".

Експерти для видання "Коментарі" проаналізували ситуацію з можливим нападом Росії — про різні варіанти приводів до військових дій можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини