Головна Новини Світ США Що станеться, якщо США оголосять дефолт: найгірший сценарій
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться, якщо США оголосять дефолт: найгірший сценарій

Аналітики передбачили найгірший сценарій у випадку дефолту Сполучених Штатів.

22 травня 2023, 11:38 comments17050
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Швейцарська фінансова компанія UBS розглянула можливу ситуацію, коли Сполучені Штати не підвищать верхню межу державного боргу, що надалі призведе до оголошення дефолту США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Що станеться, якщо США оголосять дефолт: найгірший сценарій

Дефолт США: зниження ВВП, втрата робочих місць, падіння акцій

Команда стратегів UBS прогнозує, що за найгірший сценарій для США створить проблеми у платіжних системах, які призведуть до затримки усіх державних виплат, а рівень ВВП країни знизився б на 0,8%. Окрім того, дефолт у Сполучених Штатах призвів би до втрати 700 тис. робочих місць, а акції американських компаній можуть впасти на 30%. Інші сценарії є більш оптимістичними і передбачають незначне скорочення ВВП та меншу втрату робочих місць.

Попри це, аналіз фінансової компанії UBS вказує, що сценарій з дефолтом США є малоймовірним, а обидві палати представників Конгресу США зможуть домовитись та підняти верхню межу боргового ліміту Сполучених Штатів. Президент США Джо Байден також запевняє це та наголошує, що Америка ніколи не оголошувала дефолт і не збирається цього робити.

Нагадаймо, що США повинні підвищити межу держборгу до 1 червня, інакше країна повинна буде оголосити про свій дефолт. Обидві палати Конгресу виступають за підвищення верхньої межі, однак мають різні погляди на видатки. Республіканці наполягають на різкому скороченні виплат, тоді як демократи на чолі з Байденом, хочуть підняти борговий ліміт без обмежень.

Раніше портал "Коментарі" писали про загрозу дефолту в США: про що говорить те, що відбувається – до чого тепер готуватися.

Також "Коментарі" писали про російське шкідливе програмне забезпечення, яке діяло впродовж 20 років було знищено завдяки службам США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини