Головна Новини Світ США Що відповів Джонсон після дискусії у Байдена про допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відповів Джонсон після дискусії у Байдена про допомогу Україні

Джонсон натякнув, що найближчим часом Україні не варто чекати на допомогу від США, адже головним пріоритетом для республіканців залишається питання кордону

28 лютого 2024, 08:00
Поділіться публікацією:

Спікер Палати представників США Майк Джонсон після зустрічі з іншими лідерами Конгресу та президентом Джо Байденом у Білому домі заявив, що продовжує вважати пріоритетом вирішення питання захисту кордону, а не узгодження пакету нової допомоги Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Джонсон зробив під час підходу до ЗМІ за підсумками переговорів.

Що відповів Джонсон після дискусії у Байдена про допомогу Україні

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Як розповів Майк Джонсон, у Білому домі він взяв участь у спільній зустрічі з усіма лідерами Конгресу, а також окремо поговорив із Байденом.

"Коли я прийшов сьогодні, то мав на меті висловити, як вважаю, очевидну істину: нам потрібно насамперед подбати про потреби Америки. І насамперед – про наш відкритий кордон", – наголосив спікер Палати представників США.

Іншим пріоритетом роботи нижньої палати Конгресу республіканець назвав продовження фінансування федерального уряду. Він додав, що учасники зустрічі "дуже оптимістичні" та сподіваються на досягнення угоди для запобігання шатдауну.                                                

Лише наприкінці заяви Майк Джонсон згадав і розгляд законопроекту про додаткове фінансування, який містить допомогу для України.

"Я чітко заявив президенту та іншим присутнім, що Палата (Ред. – представників США) активно вивчає всі можливі варіанти. І ми візьмемося за це питання своєчасно. Але, знову ж таки, перший пріоритет для нашої країни – кордон та її захищеність", — Висловився спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" – допомога Україні: чи вдасться Байдену переконати Джонсона та республіканців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини