Головна Новини Світ США Схоже, Україна знайшла потрібні слова: яке рішення готові прийняти в Білому домі
commentss НОВИНИ Всі новини

Схоже, Україна знайшла потрібні слова: яке рішення готові прийняти в Білому домі

У Байдена сигналізують про готовність дозволити Україні бити по РФ зброєю США

30 травня 2024, 07:28 comments1455
Поділіться публікацією:

Хоч і невеликими темпами, але питання про удари України територією РФ починає зрушуватися з мертвої точки. Двоє високопосадовців адміністрації президента США Джо Байдена дозволили Україні використати американську зброю для завдання ударів по території Росії. Проте остаточне рішення Вашингтон ще не ухвалив, продовжується розгляд. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Схоже, Україна знайшла потрібні слова: яке рішення готові прийняти в Білому домі

Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Так, за інформацією американського видання, представники Білого дому та вищі помічники Байдена сигналізують про готовність дозволити Україні бити по Росії зброєю США. Це відбувається на тлі тиску з боку деяких європейських союзників та українських чиновників, які закликають скасувати обмеження такого кроку в контексті російського наступу в Харківській області.

Зазначається, що державний секретар Ентоні Блінкен заявив про можливі зміни у питанні відповідного "табу" під час візиту до Молдови під тиском журналістів".

За його словами, "характерною рисою" підходу адміністрації Байдена до України з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії два роки тому, "була адаптація до умов, до того, що Росія робила на полі бою".

"Ми теж адаптувалися і пристосовувалися, і ми продовжуватимемо це робити", — сказав Блінкен.

Пізніше представник Ради нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що в поточній політиці немає "жодних змін", згідно з якою Україна не може використовувати зброю, надану США, для ударів по території Росії і зазначив, що "підтримка України з боку Америки змінилася належним чином".

Двоє інших представників адміністрації Байдена, пише Politico, попередили, що остаточного рішення ще не ухвалено і що Блінкен і Кірбі описали загальну тенденцію американської підтримки України під час війни, яка звучить як "спочатку обережність, а потім дозвіл". При цьому вони не обов’язково гарантували майбутні зміни.

Знайомий із цим питанням американський чиновник на умовах анонімності зазначив, що тема "перебуває на розгляді".

Читайте також на порталі "Коментарі" — удари по РФ: чи дотисне Україна союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини