Головна Новини Світ США Штат Техас подає до суду на Цукерберга: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Штат Техас подає до суду на Цукерберга: що відомо

Генеральний прокурор штату Техас Кен Пекстон подає до суду на Meta через закриту нині технологію розпізнавання осіб

15 лютого 2022, 22:50
Поділіться публікацією:

Представники американського  штату Техас подають до суду на Meta, якою володіє  Марк  Цукерберг.  Причина позову  — порушення норм закону про конфіденційність, що допустила компанія  своєю колишньою програмою для розпізнавання осіб. Про це інформує Insider.

Штат Техас подає до суду на Цукерберга: що відомо

Марк Цукерберг (фото з відкритих джерел)

 Позов до суду спрямує генеральний прокурор штату Техас Кен Пекстон. Він звинувачує  Meta, яка використовувала в роботі закриту нині технологію розпізнавання осіб в соціальних мережах.

За словами головного обвинувача штату, представники компанії отримали біометричні ідентифікатори мешканців Техасу, не маючи на те їх згоди, що суворо  заборонено законом.

Як зазначив генеральний прокурор, Facebook  брав у користування особисту інформацію як користувачів, так і не користувачів соціальних мереж. Все заради того, щоб  збільшити свою імперію і отримати  великі "непередбачені прибутки".

За поданим позовом, Пекстон має намір вимагати у Meta, нібито "сотні мільярдів"компенсації.

В цьому випадку він має на  увазі Закон про захоплення або використання біометричних ідентифікаторів, що прийняли ще у 2009 році.

Обвинувач американського штату має переконання, що компанія відкрила ці ідентифікатори й іншим особам.  Потім вона не змогла знищити їх в розумні терміни, як того вимагають в цьому штаті.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Цукерберг вибув із ТОП-10 найбагатших людей світуМарк Цукерберг втратив 29 мільярдів доларів, оскільки акції Meta Platforms зафіксували рекордне одноденне падіння. Акції Meta впали на 26%, що призвело до найбільшого знищення ринкової вартості американської компанії за один день на понад 200 мільярдів доларів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини