Головна Новини Світ США Штати скликають Радбез ООН через загрозу вторгнення Росії в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Штати скликають Радбез ООН через загрозу вторгнення Росії в Україну

Вашингтон турбує нарощування російських військ на кордонах України та Білорусі

28 січня 2022, 09:15
Поділіться публікацією:

Вашингтон виступає ініціатором засідання Ради Безпеки ООН. Причина – можливе вторгнення російських військ в Україну, погрози Кремля на адресу України, а також концентрація російських військ біля українського кордону та на території Білорусі. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві постійного представника США при ООН Лінди Томас-Грінфілд.

Штати скликають Радбез ООН через загрозу вторгнення Росії в Україну

LINDA THOMAS-GREENFIELD. ФОТО: GETTY IMAGES

Вашингтон зазначає, що після переговорів з партнерами в Раді безпеки ООН стало очевидним, що всьому міжнародному співтовариству варто приділити велику увагу проблемі, яка виникла поблизу українського кордону, де сконцентровано величезну кількість військ Російської Федерації. Не може не турбувати відверто загрозлива поведінка РФ, а також перекидання військ у сусідню з Україною Білорусь.

США закликають членів РБ ООН дати оцінку того, що відбувається, щоб запобігти загрозі, яка може нависати не лише над Україною, а й усієї Європи. У Вашингтоні впевнені, що реакція міжнародного співтовариства може запобігти вторгненню російських військ в Україну.

Засідання, ініціатором якого виступають США, має відбутися у понеділок 31 січня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден провів тривалу розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Глава Білого Дому запевнив українську владу, що Україна залишається надійним партнером США, які зобов'язуються не залишити країну наодинці з російською загрозою. Сторони обговорили також координацію дій на тлі російської загрози, що наростає. Вашингтон також пообіцяв допомогти Україні за підтримки економіки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини