Головна Новини Світ США Штати стрімко втрачають довіру. У Польщі розкритикували Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Штати стрімко втрачають довіру. У Польщі розкритикували Байдена

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розкритикував Сполучені Штати та президента Джо Байдена, які затягують рішення із виділенням допомоги Україні. При цьому Байден особисто обіцяв Києву всебічну підтримку

12 квітня 2024, 13:04
Поділіться публікацією:

Радослав Сікорський розкритикував Конгрес США та Джо Байдена за те, що вони ніяк не можуть зробити все необхідне для ухвалення рішення, яке б розблокувало виділення допомоги Україні. І це в критичний час, коли ППО України виснажена і їй гостро бракує снарядів.

Штати стрімко втрачають довіру. У Польщі розкритикували Байдена

Радослав Сікорський

Саме це дало змогу країні-терористу Росії методично знищувати одна за одною українські ТЕС, відзначив Сікорський. За його словами, скоро українські міста залишаться без світла, що спровокує чергову хвилю біженців.

При цьому очільник МЗС Польщі нагадав, що Джо Байден запевняв у підтримці України і говорив, що все необхідне їй буде надано. Сікорський закликав внести на розгляд Конгресу законопроєкт про допомогу Україні, щоб вона могла отримати всю необхідну зброю.

"Якщо цього не буде, Росія завдаватиме нових руйнувань, а довіра до США буде під питанням"
, — заявив Сікорський.

При цьому голова МЗС Польщі відзначив, що США дорікають країнам ЄС, що вони нібито не хочуть витрачати кошти на підтримку України. Але, каже він, правда в тому, що Європа вже витратила вдвічі більше грошей ніж Сполучені Штати. За його словами, країни Європейського Союзу зробили саме те, що вони повинні були зробити в такій ситуації. Тепер, додав Сікорський, Штатам потрібно зробити те, що обіцяв їх президент.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що протягом всього часу війни Сполучені Штати так і не наважилась передати Україні системи протиповітряної оборони, хоча вони мають їх у надлишку. Всі системи "Патріот", які має Україна, поставлені Німеччиною, або за допомогою Німеччини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

бандерівець

12 квітня 2024, 12:19

а до чого тут Конгрес???? в байдена і пентагону є ще 11 млрд. , але чомусь вони вимагають в нас не знищувати НПЗ срашкостану.

Гарик

12 квітня 2024, 12:14

там Байден наигрался уже в гольф со златовлаской?дальше нецензурно...


Новини