Головна Новини Світ США Схвалення допомоги Україні: Сенат США усунув останню процедурну перешкоду
commentss НОВИНИ Всі новини

Схвалення допомоги Україні: Сенат США усунув останню процедурну перешкоду

Фінальне голосування ще попереду

12 лютого 2024, 07:00 comments3332
Поділіться публікацією:

Сенат США наблизився до фінального голосування за законопроєкт щодо фінансування допомоги Україні та Ізраїлю. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Схвалення допомоги Україні: Сенат США усунув останню процедурну перешкоду

Сенат США Фото: з відкритих джерел

У Сенаті пройшло успішне процедурне голосування, яке зняло останню перешкоду на шляху остаточного розгляду законопроєкту. Фінальне голосування за законопроєкт про допомогу Україні та Ізраїлю очікується найближчими днями.

Документ передбачає виділення 61 млрд. доларів для України, 14 млрд. доларів для Ізраїлю в його війні проти ХАМАС і майже 5 млрд. доларів для підтримки партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи Тайвань, для стримування агресії з боку Китаю.

Зазначимо, у США закінчилися виділені раніше кошти на підтримку України. Новий пакет фінансування на запит президента США Джо Байдена має виділити американський Конгрес. Але цей запит ніяк не може бути узгоджений американськими законодавцями ще з жовтня минулого року, і лише нещодавно почав просуватися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через зниження підтримки з боку США, в Україні вже відчувається нестача ракет для систем ППО, а також дефіцит артилерійських снарядів. Президент США Джо Байден під час зустрічі у Вашингтоні з канцлером Німеччини Олафом Шольцем заявив, що якщо Конгрес не затвердить нову фінансову допомогу Україні, наслідки можуть бути жахливими. Заяви про те, що якщо дати Путіну перемогти в Україні, він піде далі, лунали цього тижня з Польщі, Данії, Німеччини. Про що говорять дії та заяви колективного Заходу останнього часу? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – колишній генсек НАТО пояснив, чому Захід має тримати Україну на першому місці на порядку денному.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини