Головна Новини Світ США Ситуація на фронті в Україні змінилася: Пентагон пояснив, що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на фронті в Україні змінилася: Пентагон пояснив, що сталося

У Пентагоні зазначили, що завдяки допомозі США ситуація на фронті в Україні залишається контрольованою

11 червня 2024, 07:37 comments12056
Поділіться публікацією:

Допомога США дозволила українській армії уповільнити настання російських військ у Харківській області, а також забезпечити міцне утримання лінії оборони. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник Міноборони США, генерал Патрік Райдер, повідомляє сайт Пентагону.

Ситуація на фронті в Україні змінилася: Пентагон пояснив, що сталося

Патрік Райдер. Фото: із відкритих джерел

"Росіяни справді сповільнилися з погляду прогресу, якого вони досягали під Харковом", — сказав Патрік Райдер.

Спікер констатував два головні досягнення: по-перше, українці можуть продовжувати утримувати лінію фронту, і, по-друге, що американська допомога загалом почала доходити до ЗСУ.

Райдер також додав, що цього тижня у Брюсселі відбудеться чергове засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Учасники зустрічі докладно обговорять ці питання.

Зазначимо, експерти Інституту вивчення війни (ISW) підтвердили, що українська армія справді почала отримувати артилерійські боєприпаси із країн Заходу, проте нинішні обсяги ще не дозволяють нашим захисникам ефективно протистояти росіянам. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті.

Американські аналітики зазначають, що російські сили в районі Вовчанська зберігають перевагу у боєприпасах у співвідношенні п'ять до одного.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський погоджується з тим, що сума, виділена Конгресом США, велика, і укомплектувати бригади "просто та швидко", але "цієї швидкості не вистачає Заходу". Повільна допомога від США дуже гальмує готовність ЗСУ ефективно відбивати атаки агресора. Про це Зеленський розповів в інтерв'ю The Guargian.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

11 червня 2024, 09:49

А Пентагону в голову не приходит,что если бы не было полугодичного перерыва в поставках оружия,этого наступления бы не было?Если штаты не используют шанс руками Украины разобраться с рашей парашей.,то потом будут воевать не только оружием ,но и людьми,


Новини