Скільки американців підтримують військову допомогу для України на третій рік війни

Попри політичні дискусії більшість громадян США підтримують військову допомогу Україні.

У порівнянні з минулим роком показники щодо підтримки надсилання військової допомоги Україні зменшились, однак більшість громадян США продовжують стверджувати про необхідність американської допомоги. Про це свідчать результати опитування Інституту Рональда Рейгана.

57% американців підтримують відправку військової допомоги Україні, що на 2% менше у порівнянні з тим самим опитуванням Інституту Рональда Рейгана, яке було здійснено минулого року. Проти військової допомоги США для України виступають 32% опитаних, а ще 11% не визначились.

Також більшість американців відповіло, що перемога України у війні проти Росії підпадає під інтереси США. За цим показником 75% американців вважають перемогу України важливою, тоді як 17% говорять, що вона не має значення для США.

Директорка Інституту Рональда Рейгана Рейчел Гофф зауважила, що результати по американську підтримку та військову допомогу Україні залишають практично незмінними з 2022 року.

"Навіть попри всі дебати та дискусії, які ми бачимо в ЗМІ та на Капітолійському пагорбі… американський народ чітко дає зрозуміти, що він хоче продовжувати підтримувати союзників Америки та наших друзів у всьому світі, які протистоять агресії… і вони хочуть зробити це, надіславши військову допомогу США Україні", - сказала Гофф.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вийшло нове опитування, яке показало деякі зміни рейтингів кандидата в президенти США Дональда Трампа та чинного американського лідера Джо Байдена.

Також "Коментарі" писали про те, що у Росії відреагували на потужні санкції від США.