Головна Новини Світ Росія У Росії відреагували на потужні санкції США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії відреагували на потужні санкції США

Речниця МЗС РФ Марія Захарова та посол Росії в США Анатолій Антонов прокоментували нові американські санкції.

13 червня 2024, 08:52 comments5464
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У США оголосили новий пакет санкцій другого порядку щодо РФ. Санкцій проти Росії створені таким чином, щоб заборонити Кремлю обходити попередні обмеження, зокрема це стосується нафти, напівпровідників та мікросхем. На нові санкції відреагували російські посадовці.

У Росії відреагували на потужні санкції США

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Однією з перших на нові санкції проти Росії відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова, яка пригрозила відповіддю для США.

"РФ як завжди в подібних випадках не залишить без відповіді агресивні дії США", — сказала Захарова, проте не вказала, яка саме буде відповідь Москви.

Також нові обмеження прокоментував російський посол в США Анатолій Антонов, який як і Захарова без конкретики анонсував відповідь на дії Сполучених Штатів.

"Росія даватиме США адекватну і рішучу відповідь на конфронтацію, що нав'язується, хоча й зберігає готовність до рівноправного діалогу", — заявив Антонов.

Нагадаємо, що нові санкції США поширюються на всі проєкти що скрапленого природного газу РФ (СПГ): Obski LNG, Arctic LNG, Arctic LNG 3 і Murmansk LNG, а також сім СПГ-танкерів на верфі "Звезда", що належить "Роснефти". 

США також розширюють перелік товарів, які не можна експортувати до Росії, щоб обмежити її доступ до напівпровідників і чипів, необхідних для ведення війни проти України. Ідея полягає в тому, щоб накласти санкції на чипи, вироблені та продані за межами США, але за американськими технологіями.

Крім того, були оприлюднені адреси китайських компаній, які постачали чипи до Росії в обхід санкцій, яким загрожують нові обмеження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захарова погрозливо відреагувала на можливість введення західних військ в Україну.

Також "Коментарі" писали про реакцію США на чергові злочинні дії Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини