Скільки американців вважають, що США надто підтримують Україну – соцопитування

На сьогодні 41% американців вважають, що США надто підтримують Україну

41% громадян США вважають, що Штати роблять надто багато для підтримки України. Якщо провести паралель з тим, як вважали американці в червні цього року і зараз, цей показник суттєво зріс. У червні лише 29% американців вважали, що США надто багато допомагають Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування американського соціологічного інституту Gallup, пише "Голос Америки".

Соціологи з'ясували, що є також приблизно 25% американців, які притримуються думки, що США недостатньо підтримують українців у війні з РФ. Минулого року цей показник був на рівні 38%.

Частка тих, хто вважає, що достатня підтримка, зменшилася за цей же проміжок часу з 43% до 33%.

За інформацією Gallup, у серпні 2022 року більшість американців – 66% – були однозначними за те, щоб США докладали всіх зусиль, підтримуючи Україну у поверненні її законної території у міжнародно визнаних кордонах, навіть якщо це призведе до тривалого конфлікту. Ця думка дещо змінилася, оскільки зараз 54% громадян США інакше дивляться на ті події, які відбуваються в Україні.

Є також 43%, які виступають за те, щоб Вашингтон допоміг швидше завершити війну, навіть якщо це означатиме, що Україна згодом втратить частину своєї території.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Палата представників США схвалила законопроект про допомогу: чи є в ньому пункт про Україну.

Раніше "Коментарі" писали – що буде за допомогою України: які варіанти розвитку подій у США. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.