Головна Новини Світ США Смертоносна стихія: пожежі в Каліфорнії досягли рекордних масштабів
commentss НОВИНИ Всі новини

Смертоносна стихія: пожежі в Каліфорнії досягли рекордних масштабів

За час рекордних пожеж в Каліфорнії загинуло 8 людей

8 вересня 2020, 08:30
Поділіться публікацією:

Рекордних масштабів досягли лісові пожежі в Каліфорнії (США). Стихія охопила майже 882 тисячі гектарів території. Подібного не траплялося за всю історію метеоспостережень, — повідомляє агентство Associated Press.

Смертоносна стихія: пожежі в Каліфорнії досягли рекордних масштабів

Пожежа в Каліфорнії. Фото: cbsnews

Лісові пожежі в Каліфорнії почали знищувати все на своєму шляху ще в середині серпня. За цей час стихія поглинула майже 4 тисячі будинків. Вони знищені повністю і не підлягають відновленню. Загинули вісім осіб.

У вогні опинилася 881,4 тисячі гектарів. Це своєрідний рекорд для цього американського штату. Попередній був у 2018 році. Тоді стихія охопила 793, 2 тисячі гектарів.

Поки що приборкати вогонь рятувальникам не вдається. Через це, ймовірно, площа пожежі буде рости й далі. Зараз рятувальники налічують близько 7 з половиною тисяч осередків загоряння.

Раніше через масштабні пожежі в Каліфорнії ввели режим надзвичайної ситуації в п'яти округах в центрі і на півдні штату. У безпосередній небезпеці залишаються жителі Фресно, Маріпоса, Мадери, Сан-Бернандіно і Сан-Дієго.

Також "Коментарі" розповідали про те, що рятувальникам не вдається зупинити лісові пожежі на Сході України. Зокрема, вогонь добрався до Попаснянського району.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини