Головна Новини Світ США Сміливості вистачає тільки на героїв Marvel: США жорстко критикують за страх перед РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Сміливості вистачає тільки на героїв Marvel: США жорстко критикують за страх перед РФ

Засновник проекту InformNapalm Роман Бурко жорстко розкритикував позицію США щодо ударів України по російських РЛС. За його словами, Штатам потрібно, врешті, перестати боятися Росії

30 травня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:

США висловили занепокоєння ударами українських сил по російських РЛС, які є частиною системи раннього попередження про ракетний напад. Як відзначає засновник проекту InformNapalm Роман Бурко, це дуже схоже на меседжі про занепокоєння щодо ударів по російських НПЗ.

Сміливості вистачає тільки на героїв Marvel: США жорстко критикують за страх перед РФ

США

За його словами, Україна, завдяки безпековим гарантіям США та Росії під час підписання Будапештського меморандуму віддала свій ядерний арсенал, сподіваючись, що гарантії безпеки будуть чимось підкріплені. Як наслідок, каже він, Україна не має ядерної зброї, тому українські удари по російських РЛС — це звичайний спосіб нагадати гарантам безпеки про Будапештський меморандум.

"А також продемонструвати, що ядерний шантаж, до якого Кремль постійно вдається в кулуарах, щоб змусити країни Заходу затримувати постачання звичайної зброї для України та на який ведуться, зокрема США, є проявом слабкості, що тільки підживлює апетити агресора просуватись далі на Захід", -
відзначив Бурко.

За його словами, Україна має право атакувати будь-які об'єкти, включно з РЛС чи НПЗ на російській території, перебуваючи в стані війни, яку розпочала Російська Федерація, вважаючи, що наявність ядерної зброї, що була вивезена з України під гарантії безпеки, може тепер стати інструментом перманентного шантажу для відмови від спротиву.

"Якщо США та ЄС хочуть, щоб наступним предметом ядерного шантажу стала окупація країн Балтії, Польщі та подальше просунення російських військ без спротиву на Захід, то який сенс мати стільки зброї, що гниє в полях просто неба на американських полігонах, якщо тиранії можуть захопити пів світу просто шантажуючи ядерною кнопкою?"
— запитує експерт.

При цьому, додає він, якщо найбільша країна-терорист має ядерну зброю, яку постійно погрожує застосувати, то чи не привід це всім світом відібрати у неї цю зброю спільними силами, яких у США та інших країн НАТО достатньо.

"Чи сміливості рятувати світ вистачає тільки у фільмах про героїв з коміксів Marvel, а коли доходить до реальної потреби рятувати світ, то можуть тільки обмежувати жертву агресії та схиляти її на поступки рашистам-терористам, які щодня вбивають українців бомбами та ракетами, що випускають по цивільних",
- відзначив Бурко.

Звісно, додає експерт, Україна вдячна, що США зараз час від часу видають по "чайній ложці" дуже повільно зброю та техніку, але ці дії не врівноважують рівень цинічної зради Будапештського меморандуму та імпотентності Заходу під час окупації українського Криму та частини Донбасу у 2014 році з подальшим "умиротворенням агресора", яке він сприйняв як запрошення до повномасштабного вторгнення у 2022.

"Це не спроби уникнути Третьої світової — це запрошення РФ до нових агресивних кроків. Колективний Захід і особливо США можуть робити набагато більше, щоб перемогти головного терориста світу, замість того, щоб показувати свою силу на бородачах у сандаліях, що бігають по пустелі. Саме добровільна відмова США від серйозної боротьби за демократичний світ і спонукає тиранії до наступу",
— підкреслив Бурко.

За його словами, якщо США так боїться ядерного шантажу РФ, то вилікувати її від страхів можуть тільки "українські психотерапевти", які показують, що цей шантаж Кремля — звичайний блеф сірої молі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у США виникли нові претензії до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини