Головна Новини Світ США SpaceX успішно запустила корейський супутник і встановила кілька рекордів
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX успішно запустила корейський супутник і встановила кілька рекордів

Під час сьогоднішнього запуску SpaceX все пройшло за планом і компанія Ілона Маска оновила свої рекорди

21 липня 2020, 01:58 comments1107
Поділіться публікацією:

Компанія SpaceX завершила черговий успішний запуск ракети-носія, в цей раз від імені компанії Lockheed Martin і її клієнта Південної Кореї. Корисною навантаженням є ANASIS-II – спеціалізований військовий супутник зв'язку (перший у Південній Кореї), який країна буде використовувати для забезпечення своєї національної безпеки. Про це пише Tech Crunch.

SpaceX успішно запустила корейський супутник і встановила кілька рекордів

Фото: SpaceX

Falcon 9 із супутником ANASIS-II стартував з мису Канаверал у Флориді о 5:30 вечора за східним часом (00:30 за київським часом у вівторок) в понеділок, з допомогою першої ступені ракети-носія, на якій SpaceX доставила двох американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію. Сьогодні був встановлений рекорд з позиції часу, необхідного для відновлення ракети-носія та його повторного використання – ракета-носій вирушила в космос через 51 день після попереднього запуску. Таким чином, попередній рекорд був побитий майже на 2 тижні.

Запуск передбачав повернення першого ступеня з наступною посадкою на роботизовану платформу в океані. Успішна посадка означає, що ступінь ще мінімум один раз може відправитися в космос. Це вже 57-я успішна посадка ракети-носія для SpaceX.

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск повідомив у себе в Twitter, що кораблі зловили обидві стулки головного обтічника.

SpaceX успішно запустила корейський супутник і встановила кілька рекордів - фото 2

Нагадаємо, SpaceX відправила в космос військовий GPS-супутник, який буде використовуватися космічними військами США. Для цього використовувалася ракета Falcon 9, яку запустили з полігону ВПС США на мисі Канаверал у Флориді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини