Головна Новини Світ США Спартц проти України. Конгресменка знову погрожує не голосувати за допомогу Києву
commentss НОВИНИ Всі новини

Спартц проти України. Конгресменка знову погрожує не голосувати за допомогу Києву

Конгресвумен Вікторія Спартц заявила, що підтримує надання Україні виключно летальної допомоги і тільки при умові, що разом з цим питанням буде вирішене питання захисту кордону США з Мексикою

17 квітня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:

Уродженка України та конгресвумен Вікторія Спартц і далі виступає проти будь-якого фінансування для Києва, крім летальної допомоги. При цьому вона вимагає, аби допомога Києву була прив’язана до заходів, які необхідні для захисту кордону США.

Спартц проти України. Конгресменка знову погрожує не голосувати за допомогу Києву

Вікторія Спартц

Після заяви спікера Майка Джонсона про пропозиції щодо фінансування для союзників, включаючи Україну, Спартц написала у своєму Twitter, що не збирається підтримувати ніяке інше фінансування для Києва, крім постачання зброї. Вона підкреслила, що відмовляється від "передачі грошей українському уряду — лише летальна допомога".

Крім того, вона заявила, що пакет Джонсона повинен включати заходи для захисту кордону США з Мексикою. В іншому випадку вона взагалі відмовиться підтримати будь-який пакет Джонсона.

При цьому відомо, що раніше республіканка з Індіани заявляла, що не підтримає прийнятий Сенатом пакет, який містить 60 мільярдів доларів на допомогу Україні, а також фінансування для Ізраїлю та Тайваню.

У численних інтерв'ю Спартц висловлювала бажання отримати від президента Байдена більш чітку стратегію стосовно ролі США у війні і більший контроль за витрачанням допомоги для України. 

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Майк Джонсон запропонував голосувати за допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню через три різні законопроєкти. Таку пропозицію вже розкритикували у Білому домі, втім додали, що все ж вивчать пропозицію Джонсона. При цьому в Україні відзначають, що в Сполучених Штатах і далі все роблять для того, аби затягнути на невизначений термін надання допомоги Києву. А без неї, як відзначають експерти, Україна може навіть програти у війні з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини