Головна Новини Світ США Спецслужби США закликали американських олімпійців не користуватися мобільними в Пекіні: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Спецслужби США закликали американських олімпійців не користуватися мобільними в Пекіні: яка причина

Американським олімпійцям не радять користуватися постійними гаджетами в Пекіні

2 лютого 2022, 08:45 comments3001
Поділіться публікацією:

За інформацією американського видання, ФБР опублікувало попередження про те, щоб американські олімпійські спортсмени не брали з собою мобільні телефони. Серед порад відомства — взяти замість смартфонів тимчасові мобільні телефони для зв'язку. Про це повідомляє АВС.

Спецслужби США закликали американських олімпійців не користуватися мобільними в Пекіні: яка причина

Фото ілюстративне / Pixabay

"ФБР закликає всіх спортсменів залишати свої мобільні телефони вдома і використовувати тимчасовий телефон під час Ігор", — йдеться в повідомленні, яке розіслали спортсменам.

Причина — ймовірна кібератака на мобільні пристрої олімпійців. Серед популярних методів хакерських атак минулих періодів — фішинг, запуск програм-вимагачів, крадіжки конфіденційних даних через завантаження хакерських програм або підробку електронної пошти, заманювання користувачів на підроблені веб-сайти, що виглядають як офіційні ресурси олімпійських постачальників послуг. Також хакери можуть використовувати дезінформацію або блокувати роботу гаджетів.

Наприклад, під час проведення Олімпіади 2020 року в Токіо спецслужби зафіксували більше 450 мільйонів спроб кіберінцидентів. Завдяки застосуванню ефективних заходів захисту від кібератак зловмисникам не вдалося досягти своїх цілей.

Ризикованим для спортсменів буде й користування цифровими гаманцями, додатками з сертифікатами вакцинації від COVID-19, а також завантаження та використання програм, що необхідні для участі в змаганнях або перебування в країні. Адже хакери матимуть більше можливостей вкрасти особисту інформацію чи встановити шкідливе програмне забезпечення з трекерами для відстеження.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли, чому було здійснено хакерську атаку на урядові сайти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини