Головна Новини Світ США Спікер Палати представників хоче переговорів з Байденом щодо допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Спікер Палати представників хоче переговорів з Байденом щодо допомоги Україні

Джонсон все ще сподівається, що Сенат знайде прийнятне рішення

6 січня 2024, 10:05
Поділіться публікацією:

Спікер Палати представників Майк Джонсон розглядає можливість проведення прямих переговорів із президентом Джо Байденом з питань допомоги Україні та прикордонної політики, оскільки переговори про двопартійний компроміс у Сенаті ні до чого не призводять, повідомила людина, знайома з цим питанням. Як передає портал "Коментарі", про це пише Bloomberg.

Спікер Палати представників хоче переговорів з Байденом щодо допомоги Україні

Спікер Палати представників Майк Джонсон. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що двопартійна група сенаторів протягом декількох тижнів працювала над можливими змінами в імміграційній політиці США, які республіканці зажадали в якості умови для схвалення запиту Байдена на екстрену допомогу Україні в розмірі 61 мільярда доларів. Ця група ще не досягла згоди, заявив на цьому тижні головний парламентер Сенату від Демократичної партії Кріс Мерфі, сенатор від Коннектикуту.

Джонсон наполягає на тому, щоб Байден прийняв цілий ряд консервативних імміграційних змін, включаючи нові обмеження на здатність президента звільняти мігрантів від депортації і зміни критеріїв, згідно з якими може бути надано притулок. Переговори в Сенаті були зосереджені на більш обмежених поступках, ніж вимагають республіканці в Палаті Представників, і тому будь-яка угода Сенату може не пройти через Палату представників.

Директор з бюджету Білого дому Шаланда Янг поставилася до ідеї прямих переговорів із Джонсоном досить скептично. Вона сказала, що натомість лідер республіканців у Палаті представників має активніше брати участь у переговорах у Сенаті.

Наразі Джонсон все ще сподівається, що Сенат знайде прийнятне рішення, сказав співрозмовник агентства.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому питання допомоги від США все ще далеке від вирішення: як треба діяти Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини