Головна Новини Світ США Спікер Палати представників США натякнув, що допомоги Україні не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Спікер Палати представників США натякнув, що допомоги Україні не буде

Спікер Палати представників США Майк Джонсон зробив різку заяву про угоду щодо фінансування України

27 січня 2024, 08:57
Поділіться публікацією:

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що якщо чутки про зміст законопроекту Сенату про фінансову допомогу Україні та вирішення питання про кордон з Мексикою справді вірні, то проект є "мертвонародженим". Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Спікер Палати представників США натякнув, що допомоги Україні не буде

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Спікер Палати представників США надіслав листи своїм колегам, у яких відреагував на повідомлення про ймовірну дійсність зазначених у проекті закону запропонованих положень.

"Я хотів надати коротку інформацію про додаткову угоду та кордон, оскільки Сенат, здається, не може досягти жодної згоди. Якщо чутки про зміст проекту пропозиції правдиві, він у будь-якому випадку був би мертвонародженим до (надходження до) Палати представників", — йдеться в заяві Джонсона.

Його лист надійшов після окремих сигналів від помічників керівництва Палати представників і "консерваторів" як у Палаті, так і в Сенаті про те, що додатковий пакет непрохідний, навіть якщо його схвалить Сенат.

Наразі республіканці в Сенаті шукають альтернативний план для узгодження фіндопомоги для України. Це поєднується з переговорами щодо врегулювання кризи на кордоні.

Лідер республіканської більшості в Палаті представників Стів Скаліз також повторив тези Джонсона про "мертвонароджений" законопроект керівникам штабів республіканців напередодні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США та Європейському Союзі нібито серйозно стурбовані постачанням Північної Кореї снарядів та можливим постачанням ракет – для Росії. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відверто заявляє, що, схоже, Північна Корея для РФ є більш ефективним партнером, ніж для України – країн Заходу, які постачають нам артилерійські боєприпаси. Він наголошує, що ЗСУ відчувають гостру нестачу артснарядів та боєприпасів до ППО. Координатор Ради національної безпеки та оборони Білого дому Джон Кірбі також констатує, що у ЗСУ виник дефіцит коштів для ППО. Але розводить руками – мовляв, справа за Конгресом. Підсумки першого цього року (а всього 18) засідання у форматі "Рамштайн" конкретику не принесли. Лише чергову констатацію від міністра оборони України Рустема Умерова, що для утримання лінії фронту нам необхідно отримати від партнерів достатньо техніки, боєприпасів, технічного обслуговування та запчастин, а для прориву на фронті – інновації та значний технологічний прогрес. Що відбувається з воєнною допомогою Україні? Чому під кінець другого року вторгнення РФ маємо такі проблеми? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини