Головна Новини Світ США Співпраця Китаю та РФ: у Держдепі розкрили деталі розмови Блінкена із союзниками
commentss НОВИНИ Всі новини

Співпраця Китаю та РФ: у Держдепі розкрили деталі розмови Блінкена із союзниками

Держдеп підтвердив, що Блінкен говорив із союзниками про стурбованість співпрацею Китаю та РФ

9 квітня 2024, 09:12 comments1651
Поділіться публікацією:

У Державному департаменті США підтвердили, що держсекретар Ентоні Блінкен у розмовах із союзниками висловлював стурбованість характером співпраці Китаю та Росії, що, зокрема, сприяє здатності російського ВПК далі забезпечувати російську армію. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив представник Держдепу Метью Міллер.

Співпраця Китаю та РФ: у Держдепі розкрили деталі розмови Блінкена із союзниками

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

Представника Держдепу попросили детальніше розповісти про те, що у ЗМІ просочилася інформація про деталі співпраці Китаю та Росії, про які, за повідомленнями ЗМІ, Блінкен говорив із союзниками останнім часом.

"Ми дійсно були стурбовані з початку даного конфлікту підтримкою КНР для Росії в її війні проти України, і особливо стурбувалися останніми місяцями у зв'язку з зусиллями, які допомагають Росії відновити її військово-промислову базу", — зазначив спікер, додавши, що Блінкен говорив про це з низкою партнерських держав.

Міллер підкреслив, що останніми місяцями Вашингтон побачив, що КНР почала відновлювати ту промислову базу. По суті, вони почали заміщати торгівлю з європейськими партнерами, яка припинилася після вторгнення в Україну і потрапила під санкції, і допомагають постачати компоненти, які збільшують здатність Росії атакувати Україну.

Представник Держдепу додав, що це може мати довгострокові наслідки для безпеки і для Європи, і для всього світу, тому Блінкен ділився інформацією із союзниками і говорив про необхідність стежити за цими процесами та запобігати їм.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить зміцнення китайсько-російських відносин: чому не все таке райдужне для Путіна. Експерти детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини